<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

01.12.2016

Мистецтво бісероплетіння від азотівської майстрині Ольги Науменко

У трудовому житті Ольга Науменко – провідний інженер-програміст відділу розвитку інформаційних систем ПАТ «АЗОТ», а за покликом душі – майстриня бісероплетіння. Її роботи яскраві, вміло виконані та відразу приковують погляд поціновувачів хендмейду.



Займатися бісероплетінням Ольга Вікторівна почала 6 років тому. Надихнула на це заняття старша сестра, яка захоплюється рукоділлям.
Як зізнається умілиця, працювати над першим виробом – сережками – було досить складно. Не раз розрізала, розпускала й перероблювала. Однак на цьому запал не втрачала. Вчилася за допомогою відеоуроків і майстер-класів в інтернеті. Починала з освоєння простих технік, після чого переходила до більш складних. Але покроковими інструкціями не обмежувалася, стала доповнювати виріб якими-небудь елементами, змінювати схеми, вносити власні напрацювання. Так і відточувала свою майстерність, а виробам додавала авторського стилю.





– Плетіння бісером стало моєю творчістю, – розповідає Ольга Науменко. – Одного разу спробувавши, вже не можу зупинитися. Руки немов самі просять. До того ж копітка робота допомагає боротися зі стресом і відволікає від негативних емоцій.



У творчому доробку майстрині більше 100 виробів.
Вона з посмішкою згадує свої перші роботи. Зараз уже віддає перевагу технічно складним візерункам, плетінню комплектів прикрас, вишиванню картин бісером. На виготовлення одного виробу йде близько 2-3 тижнів, на деякі – місяць. Натхнення шукає скрізь: у природі, роботі, друзях і, звісно ж, у рідних. Донька із задоволенням носить виготовлені маминими руками прикраси, особливо їй до вподоби ґердан в етнічному стилі. Кілька картин прикрашають домівки сина і доньки. За словами рукодільниці, її вироби не для продажу. Тим, хто цінує ручну працю і дійсно хоче мати у своїй скарбничці для прикрас авторську біжутерію, майстриня їх щиро дарує.





Загалом у творчій колекції Ольги Науменко чимало неординарних ексклюзивних робіт. Але всі вони – чи то кольє, чи то браслет, чи то картина – мають спільну рису: несуть у собі певний символізм і частинку душі майстрині.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку