<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

29.11.2016

Суміжні професії освоюють більше 80-ти азотівців

На ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM для розширення виробничого профілю працівників проводиться навчання за суміжними професіями. Наразі новий фах здобувають 86 азотівців.


Теоретичне навчання групи стропальників

Як розповідає начальник навчального центру Ігор Негробов, підготовка працівників за суміжним фахом здійснюється відповідно до направлень керівників структурних підрозділів. На основі поданих ними заявок визначається потреба у робітниках відповідної професії й формуються групи слухачів курсів.

Нині 35 осіб опановують професію стропальника, ще 35 – машиніста крана (кранівника) і 16 – ліфтера. Навчання триває 1,5 – 2 місяці залежно від фаху. Впродовж цього терміну слухачі повинні засвоїти теорію, пройти виробниче навчання та практику в цехах.

Викладачами теоретичного та інструкторами виробничого навчання залучають  працівників  структурних підрозділів «Азоту», які мають стаж роботи не менше трьох років. Окрім того, вони повинні скласти педагогічний мінімум.

За кожною групою слухачів курсів закріплюється відповідальна особа, яка займається організацією навчального процесу. Так, інженер з підготовки кадрів Валентина Ковальська курує групу стропальників. Як вона зазначає, професійно-теоретична підготовка охоплює загальнотехнічні та спеціальні дисципліни, а також основи охорони праці. Майбутні стропальники вивчають основні відомості про вантажопідіймальні крани, знімні вантажозахватні пристрої, правила стропування, піднімання і переміщення вантажів тощо.

Теоретичні знання закріп-люють під час професійно-практичної підготовки, яка здійснюється у навчальній майстерні, на навчально-виробничій дільниці і безпосередньо на робочих місцях. Завершивши теоретичний курс і виробниче навчання, слухач під контролем інструктора самостійно працює над усіма роботами й операціями, передбаченими кваліфікаційною характеристикою. Наприкінці виробничої практики він виконує кваліфікаційну (пробну) роботу, що є допуском до атестації. Після успішного складання іспиту працівнику присвоюється суміжна професія й видається посвідчення.

Підготовка кадрів робітничих професій на виробництві має свої переваги. Навчання на безпосередньому робочому місці носить предметний характер, завжди є конкретним, орієнтованим на освоєння визначеного виду робіт. Окрім цього, воно проходить за скороченими термінами й зменшує період адаптації працівника.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку