<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

23.09.2016

Хористи ПАТ "АЗОТ" урочисто відкрили 16-й творчий сезон

Ця мистецька подія відбулася 21 вересня у день великого православного свята Різдва Пресвятої Богородиці у стінах обласного художнього музею. Але концертній програмі передувала екскурсія для ветеранів праці Благодійного фонду ПАТ «АЗОТ» залами храму, де зберігаються справжні шедеври.



Перед відвідувачами відкрилася унікальна галерея картин, різних виробів, зібраних з усіх куточків України. Вони ознайомилися із зразками народного мистецтва Середнього Подніпров’я та роботами професійних митців, коштовними взірцями іконопису XVII–XIX століть. Особливу увагу викликав портретний живопис, зокрема робота італійського художника Арціоні, на якій зображена дружина видатного вченого Іллі Мечникова – Ольга Білокопитова. Та найбільше враження справили роботи 80-річного художника із Монастирищени Івана Сердюка, який представив ювілейну виставку робіт із соломи під назвою «Шануймося, українці!». За допомогою природнього матеріалу митець відтворює картини народного життя. Кожна робота майстра пронизана щирою любов’ю до України і народу. Сам Іван Сердюк планів на майбутнє не будує, бо вже на дев’ятому десятку літ живе «у Бога на позичених днях».


Робота Івана Сердюка

– Коли я вперше ознайомилася з роботами свого земляка Івана Сердюка, то ніби потрапила в далеке дитинство, – розповідає учасниця хору Благодійного фонду ПАТ «АЗОТ» Євгенія Досужа, яка родом теж із Монастирищени. – У його картинах відтворено багатство звичаїв та обрядів українського народу. І кожний витвір ніби дихає тим часом, тією добою. Я просто милувалася його шедеврами.

Заключним акордом цього заходу у приміщенні великої зали музею став концерт учасників хору ветеранів праці Благодійного фонду ПАТ «АЗОТ», які вкотре зачарували слухачів талантом та високою виконавською майстерністю. У репертуарі звучали одні з найновіших творів мистецького колективу. На прохання слухачів хористи заспівали «Марш ветеранів «Азоту», що є їхньою візитною карткою.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку