<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

08.09.2016

Бондаренко попросив Першого віце-прем’єр міністра України захистити Черкаський «Азот»

Лист-звернення з проханням захистити вітчизняних виробників мінеральних добрив, серед них – черкаський «Азот», направив сьогодні до Першого віце-прем’єр міністра України Степана Кубіва міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Про це повідомляється на офіційному сайті Черкаської міської ради.



Торік «Азот» чотири місяці перебував у простої, нині ж підприємство знову опинилося перед загрозою зупинки. Основна причина – втрата ринку збуту через заповнення його продукцією російських виробників, що завозиться за демпінговими цінами. Через доступ до дешевого газу, який є основною сировиною для виробництва добрив, собівартість російських добрив значно нижча, ніж аналогічних українських, тож Росія може повністю захопити український ринок, довести до банкрутства вітчизняні підприємства і в подальшому – диктувати свої умови нашим сільгоспвиробникам.

Як ідеться в листі, «Азот» є одним із найбільших підприємств центрального регіону і його закриття "вдарить" не лише по Черкасам, а й загалом по економіці держави. Адже завдяки його роботі тільки в 2014 – 2015 роках до державного, місцевого бюджетів та фонду соціального страхування сплачено близько одного мільярда гривень. Підприємство надає робочі місця близько 4,5 тисячам черкащан. У рамках угоди про соціальне партнерство «Азот» лише цього року передав у користування міста 15 нових тролейбусів, за два останніх роки виробив та встановив 30 комплектів ігрового і 15 комплектів спортивного обладнання, взяв шефство над майже третиною шкіл міста, постійно надає допомогу міським та обласним лікувальним закладам тощо.

Перший віце-прем’єр Степан Кубів очолює також Міністерство економічного розвитку і торгівлі, тож Анатолій Бондаренко звернувся до нього з проханням ініціювати прийняття термінових заходів для захисту українського ринку від безконтрольних поставок російських добрив та збереження українського виробництва мінеральних добрив.




Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM


Возврат к списку