<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

02.06.2016

Центр дитячої творчості ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM провів конкурс мультфільмів

У Центрі дитячої творчості Черкаського «Азоту», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), з нагоди Міжнародного дня захисту дітей пройшов конкурс пластилінової мультиплікації.

У конкурсі взяли участь десять вихованців студії мультиплікації, яка діє на базі Центру дитячої творчості ПАТ «АЗОТ». Професійному журі діти віком від 7 до 15 років презентували свої перші короткометражки.

– На початку червня ми традиційно проводимо звітний концерт, щоб поділитися з батьками й гостями своїми музичними та хореографічними успіхами. Цьогоріч вирішили змінити формат зустрічі й присвятити її мультфільмам, – зазначає Людмила Дивнич, директор ЦДТ ПАТ «АЗОТ». – Двічі на тиждень наш навчальний клас перетворювався на творчу лабораторію. Юні «аніматори» вчилися різним технікам ліплення з пластиліну, елементам драматургії, технології зйомки, особливостям монтажу. Потім розпочалася робота над власними проектами, які й стали конкурсними. Кожна дитина змогла розкритися як творець, адже працювала над своїм мультиком самостійно – від розробки ідеї до монтажу останніх секунд.



Найменші учасники з групи «Пластилінчик» змагалися за призові місця в номінації «Стоп-кадр», дорослі діти з групи «МультMaker» – у номінації «Мультфільм». Журі, яке очолив професійний відеограф Роман Сургучов, оцінювало художню, творчу, технічну частину проекту, а також особливості його презентації. Додаткові бали нараховувалися за оригінальність.

За підсумками конкурсу абсолютним переможцем у номінації «Стоп-кадр» стала Поліна Левченко. Друге місце посіла Влада Коч, третє – Артем Устименко. У категорії дорослих почесне «золото» і фотоапарат у подарунок за мультфільм «Весела втеча» про вівцю-жартівницю та спантеличеного фермера отримала Діна Шестопалова. «Срібло» здобуло «Перше побачення Діно» Олександри Шестопалової, «бронзу» – «Полювання Папуасика» Іллі Козєя. Найбільш оригінальним за присутній містицизм і фантастику журі визнало мультфільм «Підземелля» Руслана Капшукова. Також відзнаки отримали «Бджілка-лінивка» Назара Семенюка (найкращий художній задум), «Джунглі» Дениса Краснова (найбільш творче втілення ідеї) та «Веселі баранчики» Станіслава Бурлака (найкраще технічне виконання). Жоден учасник не залишився без відзнаки й подарунку.

– У нас був надзвичайно насичений рік. Я навіть не помітила скільки всьому навчилася. Тепер вмію виліплювати героїв, створювати для них декорації і найголовніше – оживляти своїх персонажів, розкривати їхній характер, – розповідає 15-річна Діна Шестопалова. – Звичайно в мультиках є технічні негаразди. Думаю, це хороший знак. Нам є що вдосконалювати і до чого прагнути.

Окрім конкурсних робіт, вихованці студії мультиплікації презентували гостям короткометражний мультфільм «Новий рік з ескімосами», який вони створювали разом.


За кадром «Джунглів» Дениса Краснова


Влада Коч працює над створенням «стоп-кадру»


Так народжувався короткометражний мультфільм «Полювання Папуасика» Іллі Козєя

Завершилося свято талантів врученням солодощів і пам’ятних подарунків. Попереду у вихованців канікули. Щоб вони були змістовними і яскравими, педагоги Центру підготували для них цікаву літню програму.

Центр дитячої творчості було засновано в 2004 році. Сьогодні його відвідує понад 120 дітей працівників Черкаського «Азоту». Переважно це діти з особливими потребами, сироти, діти одиноких матерів чи батьків, діти з багатодітних і малозабезпечених родин. Вони мають змогу відвідувати музично-драматичну студію «Екстрим», де їх навчають техніці мовлення, вокалу, акторській майстерності, а також розвивати ерудицію, логіку й комунікативні навички в Клубі настільних ігор «Індиго». У 2015 році в ЦДТ відкрилася студія мультиплікації та інтерактивний англійський клуб.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку