<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування

Новини

14.03.2016

Хіміки ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM організували свято Масляної в мікрорайоні «Дніпровський»

Черкаський «Азот», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), влаштував для жителів мікрорайону «Дніпровський» свято Масляної.

Народні гуляння пройшли в кращих слов’янських традиціях – з солом’яним опудалом, млинцями, варениками та різними забавами.

– Свято Масляної ми проводимо вперше, але відтепер відзначатимемо його постійно. Вже кілька років поспіль у вересні-жовтні тут проходить ярмарок «Дари осені». Поступово ми розширюватимемо традиції мікрорайону, які нас ще більше об’єднуватимуть, – зазначив Іван Сухарьков, директор департаменту з якості ПАТ «АЗОТ», депутат міської ради.

Незважаючи на дощову погоду, провести зиму прийшло досить багато черкащан. Діти й дорослі із задоволенням фотографувалися із симпатичним символом зими, скуплялися на ярмарку та слухали пісні у виконанні народного аматорського хору ветеранів праці ПАТ «АЗОТ» і колективу «Дніпряночка» комітету самоорганізації населення мікрорайону. Любителі активного відпочинку змогли ще й взяти участь у традиційних для Масляної змаганнях – перетягуванні канату і стрибках у мішках.





Не обійшлося і без частувань. Усім гостям для розігріву господині мікрорайону пропонували гарячий чай, а також приготовлені власноруч смачні млинці й вареники. Під час свята жінки продемонстрували свої гостинність і кулінарні здібності, та в будні вони використовують ще один талант – вміння творити добро. Жоден із комітетів самоорганізації населення міста не надав стільки допомоги українським військовим, як громада «Дніпровського».



– Взимку наші жінки зв’язали близько 500 пар вовняних шкарпеток. Також ми шиємо нижню білизну для армії, плетемо маскувальні сітки, виробляємо суміші в тюбиках – сало з часником, імбир з медом та лимоном, збираємо консервацію... Це далеко не все, однак нічого не вдалося б зробити без надійної підтримки, – розповідає Любов Здоровенко, голова КСН «Дніпровський».

Безцінну роботу волонтерів мікрорайону відзначив подяками Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров.



– Мені приємно, що волонтерський рух, який діє на «Азоті», активно співпрацює з ініціативною групою мікрорайону. З першого дня наші волонтери, як і ви, оперативно реагують на запити, що надходять з передової, забезпечуючи бійців усім необхідним, – зазначив Віталій Скляров, звертаючись до присутніх. – Спільними зусиллями кожен із нас робить свій посильний внесок у майбутнє наших дітей, у розвиток і процвітання єдиної країни.

Проводжали зиму і в інших мікрорайонах міста. Зокрема святкування пройшли на площі 700-річчя, де з Масляною черкасців привітали артисти народного аматорського хору ветеранів праці ПАТ «АЗОТ».

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку