<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

21.10.2015

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM виконує зобов’язання з поставки добрив

Черкаський «Азот», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), працює на максимальному навантаженні. Сьогодні вітчизняні сільгоспвиробники забезпечуються основними видами добрив, які виробляє підприємство: аміачною селітрою, карбамідом, карбамідо-аміачною сумішшю (КАС).

Після проведення пускових операцій та входження в робочий режим виробництво мінеральних добрив на ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM набирає темпів.

– Колектив підприємства робить все, щоб у повному обсязі задовольнити потреби аграріїв. Всю вироблену продукцію ми відвантажуємо виключно на внутрішній ринок, залишаючись надійним партнером українських споживачів у забезпеченні мінеральними добривами. Це наш обов’язок і ми його виконуємо. Оперативна поставка продукції здійснюється завдяки власній дистриб’юторській мережі, створеній холдингом OSTCHEM. Вона включає 28 складів у всіх агропромислових регіонах країни, – розповідає Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ».

Добрива підприємства сьогодні затребувані на ринку збуту. Зокрема, найбільший попит серед українських аграріїв має аміачна селітра. З початку пуску підприємства цех М-9 уже виробив майже 50 тисяч тонн цього високоякісного добрива. Відвантажується продукція як залізницею, так і самовивозом. На дільниці з пакування аміачної селітри у «біґ-беги» цеху М-9 вибудовується черга з автомобілів.


В.Скляров та І.Мартем’янов обговорюють виробничі питання

– Ми задіяли всі виробничі потужності і зараз цех вийшов на максимальне навантаження. У жовтні виробіток аміачної селітри, згідно з плановим завданням, становитиме близько 90 тисяч тонн, – розповідає Іван Мартем’янов, начальник цеху М-9. – Жодної тонни виробленої продукції на наших складах немає, вся йде споживачам. Крім того, частину своєї продукції, а це 300 – 350 тонн на добу у вигляді «плаву» ми ще й віддаємо для виготовлення рідких комплексних добрив – карбамідо-аміачної суміші.

Крім того, на підприємстві повним ходом відвантажується карбамід, аміачна вода та КАС.

– Невід’ємними складовими подальшого зміцнення позицій на ринках збуту та їх розширення є якість і конкурентоспроможність продукції. Тому управляюча компанія не шкодує вкладати кошти у сучасні технології, реконструкцію та оновлення процесу виробництва добрив, добиваючись їх високої якості. Модернізація існуючих виробничих потужностей – основа довгострокової інвестиційної стратегії холдингу OSTCHEM, – зазначив Віталій Скляров.

Нагадаємо, в першому кварталі цього року обсяг реалізації продукції, виробленої Черкаським «Азотом» OSTCHEM, збільшився на 20%, порівняно з аналогічним періодом 2014 року. Насамперед підприємство стало лідером з поставки на внутрішній ринок аміачної селітри з часткою 51%. Частка карбаміду склала 31%, а карбамідо-аміачної суміші – 68%.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку