<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

15.06.2015

Свято, яке зібрало хіміків різних поколінь, – стає історією

Урочистості з нагоди піввікової історії ПАТ «АЗОТ», які відзначали всі, хто був причетний до становлення і розвитку хімічного підприємства на Черкащині, надовго залишаться у спогадах. Ще не раз подумки вони гортатимуть сторінки хвилюючих зустрічей, перебиратимуть у пам’яті епізоди розмов, сповнених поваги і тепла.

У сивочолих ветеранів – першопрохідників, які прийшли на свято, обличчя сяяли радістю. Їхні очі випромінювали неа­бияку гордість від того, що й вони, і чи не в першу чергу, причетні до піввікової історії, яку творили сумлінною працею і високим професіоналізмом, торуючи довгий шлях до Олімпу, на який нині піднявся «Азот». Для багатьох ветеранів підприємство стало невід’ємною частиною життя довжиною у кілька десятків років. Це вони – самобутні фахівці своєї справи, які вели за собою колективи, передаючи досвід і творчий запал молодим поколінням азотівців, згадували про те, як переживали важкі часи і як у складних ситуаціях робили все можливе для забезпечення стабільного і динамічного поступу підприємства, а відтак і всієї економіки України.

Піднесеність атмосфери, що передувала урочистостям у фойє залу ПК «Дружба народів», була відчутною для кожного, хто прийшов на свято. Адже багато із присутніх довгий час не бачилися, а тут з’явилася чудова нагода, обійнятися і потиснути один одному руку, поспілкуватися, дізнатися у керівників підприємства про нинішній стан на виробництві і, звичайно, поздоровити із 50­-річчям.


В.І.Макодзеба і Ф.Савчук. Зустріч двох ветеранів, які у 60-80-х роках разом працювали у 
відділі капітального будівництва Черкаського «Азоту»


М.О.Крамаренко з дружиною (працював старшим апаратником цеху А-5)


З.В.Хорольська та Л.А.Микитенко (у 90-х роках – заступник
головного інженера)


В.Т.Шендер, С.В.Гіляровський (до 2010 р. – головний механік «Азоту»), В.М.Олійниченко,
М.І.Буданцев – заслужений будівельник України


І.І.Озеран, В.І.Копійка, О.В.Вовк, В.П.Тамков, Є.О.Колесников, В.Я.Гудзенко, – 
зібралися разом через багато років


Подружжя Лисенків Лариса і Віктор – заслужені ветерани праці ПАТ «АЗОТ»

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку