<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

10.06.2015

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM здійснює реконструкцію головної понижуючої підстанції

На Черкаському «Азоті», що входить до холдингової компанії OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), проходить реконструкція головної понижуючої підстанції 110/6 кВ №02. Загальний обсяг інвестицій, спрямованих на реалізацію цього проекту, складе близько 40 млн. гривень.

Проектом реконструкції передбачена заміна двох трансформаторів 110/6 кВ потужністю 80 МВА, які було придбано у ПАТ «Запоріжтрансформатор». Їхня вартість склала близько 28 млн. гривень.

– Такий грандіозний проект в цеху електропостачання реалізовують вперше. Він є надзвичайно актуальним для виробництва, оскільки підстанція живить 50 відсотків навантаження підприємства. Це не тільки виробничі цехи, але й допоміжні структурні підрозділи, від роботи яких залежить цілісність усього технологічного процесу, – говорить Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ». – Завдяки цій реконструкції забезпечується надійне безперервне функціонування сучасної системи постачання електроенергії внутрішнім споживачам. Насамперед ми створюємо умови для стабільної та ефективної роботи обладнання на підприємстві.

Окрім надійності виробничого процесу на Черкаському «Азоті», реконструкція головної понижуючої підстанції №02 дозволить зменшити обсяги споживання електроенергії. Тільки за рахунок зменшення втрат неробочого ходу нових трансформаторів підприємство заощаджуватиме 1,8 млн. кВт-год на рік. Також економії сприятиме більш досконала автоматична система охолодження трансформаторів та встановлені нові прилади комерційного обліку споживання електроенергії класу точності 0,2.


Новий трансформатор Т-2

Наразі завершилася реконструкція електрообладнання приєднання першого трансформатора – Т-2. Після пусконалагоджувальних робіт та випробувань його успішно введено в дію. На початку червня розпочалася реконструкція приєднання другого трансформатора – Т-4.

– Серед останніх новацій, до яких ми вдалися під час модернізації підстанції, – заміна електромеханічних пристроїв захисту і автоматики на сучасні приладові модулі «Діамант» виробництва харківського підприємства «Хартрон». Суть в тому, що всі функції управління, захисту і сигналізації тепер заведено на ці мікропроцесори. Вони захищають і управляють обладнанням, відображають поточні електричні параметри, контролюють несправності високовольтних вимикачів. До речі, аналогічні пристрої експлуатуються нині на стратегічних енергооб’єктах України, – пояснює Ігор Кривошеєв, головний електрик ПАТ «АЗОТ».


Майстер цеху електропостачання Богдан Савченко біля модуля «Діамант»

У реконструкції підстанції задіяні більше 60 спеціалістів основної підрядної організації ТОВ «Електроюжатоммонтаж» (м. Харків), що спеціалізується на монтажі та налагоджуванні електрообладнання, мережевих підстанцій, ліній електропередач на промислових об’єктах. До окремих видів робіт додатково залучено ще чотири підрядні організації.

На ПАТ «АЗОТ» функціонує п’ять головних понижуючих підстанцій 110/6 кВ, 31 розподільча підстанція 6 і 10 кВ, 92 трансформаторні підстанції 6/0,4 кВ. Довжина всіх кабельних комунікацій і мереж складає більше 300 кілометрів.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку