<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

07.05.2015

Обласний архів підготував виставку до 50-річчя «Азоту»

Історичні документи й фото, які розповідають про будівництво та розвиток ПАТ «АЗОТ» OSTСHEM, експонуються нині на виставці, що діє в Черкаському обласному архіві. Виставка приурочена до 50-річчя підприємства.

Серед документів – наказ №19 по «Черкаському заводу азотних добрив» про ведення кореспонденції, датований 20 вересня 1962 року. А також лист директора на той час вже «Черкаського хімкомбінату» до Ради Міністрів Української РСР від 23 січня 1965 р. щодо закупівлі обладнання для виробництва аміаку (країна-виробник Франція), карбаміду (Японія) та капролактаму (НДР) для подальшого монтажу на Черкаському заводі. Обидва документи підписані першим директором «Азоту» Іваном Білошапкою.


Ренат Єнгаличов поряд з "ювілейною" експозицією

Виставку, присвячену ювілею найбільшого підприємства Черкащини, готував провідний спеціаліст відділу використання інформації та документів Державного архіву Черкаської області Ренат Єнгаличов.

– Я не знав, що «Азот» – це настільки велике підприємство, яке в ті далекі часи застосовувало найпередовіші технології та купувало обладнання провідних виробників світу, – поділився враженнями Ренат Равільович. – Вражає й те, наскільки велику роль воно відігравало та відіграє в житті нашого міста.

Детальніше про експозицію виставки можна дізнатися на офіційному сайті Черкаського обласного архіву (http://ck.archives.gov.ua) у розділі «Виставки».

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку