<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

15.04.2015

Палацу культури «Дружба народів» ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM – 35 років

15 квітня виповнюється 35 років з дня відкриття в місті Черкаси Палацу культури «Дружба народів» – структурного підрозділу ПАТ «АЗОТ», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF). Серед його вихованців – відомі діячі культури та мистецтва.

Нині, збудований хіміками Черкаський Палац культури є одним із найбільших та найкраще оснащених концертних майданчиків України, осередком культурного і духовного життя міста й області.

У 2012 році після проведеного тут капітального ремонту ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM в рамках програми «Збережи своє місто», ініційованої Головою Федерації роботодавців України та власником Group DF Дмитром Фірташем, головний концертний майданчик Черкас став надзвичайно сучасним та повністю оновленим.



– Реконструкція Палацу, яка почалася у 2011 році, стала, напевно, найбільш масштабною в Черкасах за останні 20-ть років. Протягом одного сезону було виконано величезну за обсягами та складністю роботу – капітально відремонтовано й облаштовано всі приміщення Палацу загальною площею 20 000 м² та 14 000 м² площі навколо нього, – зазначив Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров. – Загалом у ремонт та сучасне оснащення «Дружби народів» було вкладено близько 52 мільйонів гривень.

За 35 років у численних творчих колективах «Дружби народів» пройшли підготовку тисячі вокалістів і танцюристів, багато з яких стали відомими артистами та заслуженими діячами культури України.

– Практично з відкриття ПК «Дружба народів» у ньому займається зразковий ансамбль танцю «Дружба», створений ще в 1976 році при профкомі виробничого об’єднання «Азот». Керівник ансамблю – заслужений працівник культури України Ольга Золотарьова. Випускники цього колективу складають більшу частину балету Черкаського народного хору та обласного музично-драматичного театру, – розповідає директор ПК «Дружба народів» Галина Бурлака. – Більше 8 тисяч вихованців випустив за роки своєї роботи й відомий ансамбль бального танцю «Лілея», яким керують заслужені працівники культури України Валентин i Віра Фролови. Багато випускників «Лілеї» стали професійними танцюристами, а деякі вже створили свої бальні школи і студії. 

Сцена палацу стала стартовим майданчиком для заслужених артистів України Олени Варич та Петра Чорного, заслужених працівників культури України Миколи Плашкевича та Володимира Єфімова, авторів та виконавців Олександра Недобора і Олександра Бабенка, керівника шоу-балету «Каприз» Лідії Тихомирової, артиста Черкаської обласної філармонії Петра Осипенка, артиста театру ляльок Олександра Донця та багатьох інших. 

Нині в Палаці культури хіміків працюють 7 танцювальних ансамблів та вокальна студія, в яких навчається близько 700 дітей. Усі ці колективи – переможці численних престижних всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

– Виховання у дітей естетичного смаку, розкриття  їхніх творчих здібностей – це невід’ємна складова всебічного і гармонійного розвитку особистості. Ми дуже вдячні керівництву підприємства та управляючої компанії за розуміння важливості нашої роботи та підтримку започаткованих культурних проектів, – зазначила Галина Бурлака.

Крім роботи з дитячими творчими колективами, ПК «Дружба народів» є незмінним осередком мистецького життя. Щомісяця тут проходить до 15 різноманітних заходів та концертів. На сцені Палацу виступають відомі вітчизняні й зарубіжні виконавці та колективи, яких приваблює великий розмір концертної зали з відмінною акустикою, зручність побутових умов, професійна організація концертів колективом «Дружби народів».

Святкування 35-річчя Палацу культури «Дружба народів» відбудеться 17 квітня. Ювілейний вечір стане ще однією культурно-мистецькою подією в місті, на яку будуть запрошені колеги з інших закладів культури, працівники ПК минулих років та представники влади.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку