<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

19.01.2015

ПАТ «АЗОТ» подарував школам унікальні історичні книги

Вручення книг представникам підшефних Черкаському «Азоту» шкіл відбулося в рамках відкриття фотовиставки «День­-2014» в Черкаському художньому музеї 16 січня. Організаторами заходу став Благодійний фонд сприяння ініціативам газети «День» за підтримки черкаської міської та обласної влади, творчої інтелігенції.

Експозиція нараховує 200 світлин. Значна частина знімків присвячена трагічним подіям 2014 року. Однак чимало робіт викликають у відвідувачів і теплі відчуття. Оптимістичний «меседж» несуть насамперед портрети дітей.

У рік, що минув, країна пережила колосальний стрес. Тому, за словами організаторів виставки, сьогодні громадяни мають аналізувати минулорічні події: чому так сталося, як уникнути чергового повторення незасвоєних уроків… Причинно­-наслідкові зв’язки тих процесів, які нині відбуваються в суспільстві, слід шукати в історії. Відповіді можна віднайти зокрема в книгах, презентованих головним редактором газети «День» Ларисою Івшиною під час виставки. Такі комплекти «бронебійної» української публіцистики ХІХ – ХХ століття від Черкаського «Азоту» отримали всі підшефні школи.

Л.Івшина презентує підбірку книжок

К.Саленко під час вручення книг звернувся до представників підшефних «Азоту» шкіл

– Ми намагаємося підтримувати наші школи не лише матеріально, але й духов­но, – говорить директор департаменту з соціальних питань Костянтин Саленко. – Сподіваємося, що поповниться не лише фонд бібліотеки, але й багаж знань школярів, адже без розуміння минулого можна заблукати і в сьогоденні. Майбутнє ж за національно свідомою, патріотично вихованою молоддю.

Книжкова вітрина

Як зауважила вчитель історії ЗОШ №22 Лариса Посікайло, це дуже цінний подарунок.

– Знайти якісний додатковий матеріал для уроку не так і просто. Сьогодні події минулих століть по-­різному трактуються, викривлюється їхній справжній зміст. У цих книгах збережений правильний і достовірний ракурс історії нашої країни, – зазначає Лариса Миколаївна.

Після презентації фотовиставки відбувся круглий стіл. До обговорення найболючіших питань українського сьогодення долучилися: професор Черкаського національного університету ім.Б.Хмельницького Володимир Поліщук, головний редактор газети «День» Лариса Івшина, письменник, літературознавець, професор Києво-Могилянської академії Володимир Панченко, письменник Михайло Слабошпицький, а також голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко.

Відвідати фотовиставку можна до 1 лютого. Вхід вільний.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку