<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

19.12.2014

Проект Черкаського «Азоту» увійшов до списку 60-ти найбільш успішних енергозберігаючих проектів в СНД

Проект ПАТ «АЗОТ», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), визнано найефективнішим серед енергозберігаючих проектів компаній, згідно з оприлюдненим дослідженням Ernst & Young.

Ernst & Young спільно з Євразійським Банком Розвитку провели спеціальне дослідження можливостей підвищення енергоефективності в промисловості країн СНД для довідника «Невидиме паливо». У довіднику проаналізовано тенденції у сфері енергоефективності в Україні, Росії, Білорусі та Казахстані за 2005 – 2011 рр., а також представлено 60 кейсів у галузі енергозбереження.

Серед представлених проектів із СНД – серія проектів із модернізації аміачного виробництва на ПАТ «АЗОТ» у цехах А-3 та А-5. Їхня реалізація дозволила підприємству досягти значного зниження споживання природного газу й електроенергії.

– Кожного року до програми капітальних ремонтів у технологічних цехах входять проекти, спрямовані на досягнення енергоефективності процесу виробництва мінеральних добрив. Станом на сьогодні витрати природного газу на виробництво однієї тонни аміаку складають 1029 м³, – говорить Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ». – Загалом завдяки втіленню на підприємстві інвестиційних проектів тільки минулого року вдалося зекономити енергетичних ресурсів на суму 140 мільйонів гривень.


Насамперед зменшити обсяги споживання паливно-енергетичних ресурсів вдалося за рахунок проведення низки проектів з комплексної реконструкції цехів з виробництва аміаку А-5 і А-3 протягом 2006 – 2009 рр. Збільшення потужності цехів дозволило не лише забезпечити збалансоване виробництво й споживання аміаку на підприємстві, але й знизити питому витрату природного газу на його випуск до середньосвітового рівня. Загальний обсяг інвестицій склав 38,5 млн. доларів США.

– Підприємства Group DF у рамках програм модернізації продовжують системно інвестувати в проекти, пов'язані з енергоефективністю. Такі проекти підвищують конкурентоздатність завдяки зниженню собівартості продукції. Крім того, ми заощаджуємо корисні копалини, які не відновлюються, зберігаємо довкілля, – коментує Борис Краснянський, керуючий директор Group DF.

До 60-ти найбільших успішних енергозберігаючих проектів увійшли проекти, реалізовані на інших підприємствах, що входять до групи компаній Group DF, зокрема, на ПАТ «Кримський содовий завод» було реалізовано проект із розвитку потужностей власного виробництва теплової й електроенергії, а також модернізовано виробництво кальцинації соди.

– З одного боку, розвиток виробництва стимулює зростання палива й енергоносіїв. З іншого боку, обмеженість корисних копалин, зростання їхньої вартості та посилення законодавчих вимог зобов'язують менеджмент зменшувати енергоспоживання. У такій ситуації енергоефективність є своєрідним «невидимим паливом» – прихованим ресурсом, який є життєво необхідним для будь-якого сучасного підприємства, – коментує Ксенія Лещинська, партнер і керівник відділу послуг у галузі чистих технологій і сталого розвитку в країнах СНД Ernst & Young.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку