<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один із лідерів хімічно галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші в країні.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001.

Проект будівництва заводу був затверджений в 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять високоефективні і конкурентоспроможні підприємства з виробництва азотних добрив: ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Азот» (м. Черкаси), ПАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

05.08.2014

Реконструкція їдальні виробництва капролактаму майже завершена

ПАТ «АЗОТ», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), завершує масштабну реконструкцію їдальні, яку було розпочато взимку на виробництві капролактаму. Оновлену будівлю планують здати в експлуатацію до кінця серпня.



Ми вирішили побувати на виробництві і побачити як ідуть роботи, що виконано і над чим зараз працюють будівельники. Нашим «гідом» погодилась стати Ольга Ситник – директор комбінату громадського харчування, до структури якого входить цей об’єкт.

– До масштабної реконструкції їдальні будівельники приступили взимку. Складно, мабуть, уявити як за такий короткий проміжок часу можна дати «друге дихання» споруді, яка займає понад дві тисячі квадратних метрів. Та все ж, усі роботи підходять до логічного завершення. Подивіться на цей великий світлий зал, де одночасно можуть пообідати 500 осіб. Із яким естетичним смаком він оформлений?! Як гармонійно вписується в загальний дизайнерський задум із різними відтінками світлих кольорів плитка, якою облицьовані стіни. Або ж підвісна стеля з освітленням, що теж виконана за найкращими сучасними зразками.


О.Ситник спілкується з представником підрядної організації
 
Із просторої головної зали є вихід на терасу, де, як бачите, йдуть ремонтні роботи, щоб підготувати стіни для оздоблення декоративною плиткою. Тут і раніше була тераса, але й стіни та підлога потребували ремонту, як, до речі, і все приміщення. Наші проектанти зберегли терасу, внісши певні конструкторські рішення. Думаю, що це правильно, бо виробничники люблять обідати за столом на свіжому повітрі, особливо влітку.



Окрім підрядних організацій, які постійно задійяні в ремонті їдальні, посильну допомогу надають внутрішні служби підприємства. Їхні спеціалісти прокладають мережі водопостачання і водовідведення, роблять освітлення, упорядковують прилеглу територію, асфальтують доріжки, що ведуть до корпусу.

У великій залі, в цехах для приготування їжі та підсобних приміщеннях уже майже закінчуються оздоблювальні роботи. Стіни і вся підлога (за винятком окремих невеличких ділянок) викладені плиткою. Завершений повністю монтаж лінії роздачі їжі. Силами управління капітальних ремонтів змонтована вентиляційна система. Залишилось закупити «зонти» і встановити їх. На першому поверсі, де розташовані санвузли, залишилось встановити сантехніку і повісити на стіни дзеркала. Також ми закупили гарний посуд, столи і стільці. Маємо вже й овочерізку. Придбали також дві холодильні камери, які будуть встановлені в нових підвальних приміщеннях. Замовили і маємо одержати 150 метрів жалюзі, які прикрасять великі вікна в залі. І все це зав­дяки керівництву підприємства, працівникам управління матеріально­технічного постачання, які роблять усе можливе, щоб якнайшвидше укомплектувати їдальню інвентарем та необхідною кухонною технікою.

А тепер хочу показати цехи для приготування їжі та підсобні приміщення. Розпочну з кухні. Вона має дуже велику площу. Принаймні, такого за величиною кухонного приміщення годі й шукати навіть у вишуканих ресторанах нашого міста, бо їх просто немає. Тут ми будемо готувати гарячі страви. «Холодний» цех, де «розроблятиметься» м’ясо, риба – також досить великий. До речі, тут будуть встановлені холодильники. Далі – цех для сипучих. Тут ми зберігатимемо крупи, борошно, макарони тощо. Маємо також окремий зал для хліборізки та зберігання хліба. А ось це окремий зал, де буде встановлена овочерізка, про яку я вже розповідала. Тут будуть готуватися виключно салати зі свіжих овочів і фруктів… У нас є лінія роздачі страв і лінія, по якій в окремий зал транспортуватиметься для миття вже використаний посуд. Тут, як бачите, продумано все до дрібниць, щоб було зручно кухонним працівникам виконувати закріплену за ними роботу, не бігаючи із цеху в цех.

На сьогодні маємо повністю укомплектовані штати. Зазначу, що в їдальні будуть обслуговуватися виробничники, які забезпечуються лікувально­профілактичним харчуванням. Однак, якщо виникне нагальна потреба щодо розширення сфери обслуговування і виявлять бажання інші виробничники обідати в нашій їдальні, то ми готові надати їм таку можливість.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку