<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

21.07.2014

Підприємство інвестує понад два мільйони в заміну міського колектора

Черкаський «АЗОТ», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), продовжує реалізацію програми з ремонту та модернізації каналізаційного колектора, яким транспортуються міські стоки. Цьогоріч на її реа­лізацію буде спрямовано 2,2 млн. гривень.

Підприємство ніколи не стояло осторонь нагальних проб­лем нашого міста. Останні роки актуальним залишається ремонт найбільш аварійних ділянок каналізаційних колекторів, якими до цеху очищення промислових і стічних вод транспортуються виключно міські стоки. Враховуючи важливість започаткованої «Азотом» програми насамперед для екологічної і економічної безпеки міста, кожного року підприємство за власні кошти виконує відповідні ремонтні роботи.

Нині триває заміна ділянки трубопроводу протяжністю 1 км уздовж вул. Чигиринської на території села Червона Слобода. Всі роботи протягом трьох місяців, згідно з укладеним між сторонами договором, проводитимуть спеціалісти підрядної організації ТОВ «Спеціалізоване управління №609 Укргідроспецбуд» (м.Черкаси).

Розробка ґрунту вздовж колектора

– Загалом ми задіяли близько 20 працівників – це зварники, монтажники, екскаваторники, кранівники, стропальники. Всі вони висококваліфіковані спеціалісти із відповідним досвідом роботи, – розповідає заступник директора підрядної організації Віталій Левченко. – До сьогодні встигли розробити ґрунт по всій довжині колектора та почали проводити підготовчі роботи до демонтажу трубопроводу.

Замість старих труб фахівці встановлюватимуть нові стальні виробництва ТОВ «Метінвест холдинг», але вже після нанесення на них ізолюючого антикорозійного покриття. Термін їхньої експлуатації становить не менше 25 років. Завершаться монтажні роботи проведенням гідравлічних випробувань, зворотною засипкою ґрунту та плануванням території.

Вивантаження нових труб для ремонту колектора

Питання захисту навколишнього середовища й мінімізація шкідливого впливу на екологію для ПАТ «АЗОТ» є пріоритетними. Щорічно цех ОПСВ очищає більше 40 млн. м3 черкаських стоків. Денна норма «води», що перекачується каналізаційними колекторами, складає близько 120 тис. м3. Більшість міських трубопроводів експлуатується починаючи з 70­-х років. На сьогодні вони фізично зношені. Лише торік у модернізацію очисних споруд, на яких очищається 65% стоків міста й 35% стоків підприємства, було вкладено більше 7 млн. грн. Майже половину з них спрямували на прокладення 1,5 км каналізаційного колектора.

– Наразі ми ремонтуємо здебільшого ті відрізки напірних каналізаційних колекторів, що прокладені в населеному пункті неподалік приватних домоволодінь, садиб, городів, – говорить заступник начальника виробничого відділу ПАТ «АЗОТ» Володимир Стецюк. – Інвестуючи кошти в ремонт трубопроводів, ми зменшуємо кількість поривів, знижуємо до мінімуму вірогідність забруднення стоками навколишнього середовища.

Як зазначив Володимир Пилипович, підприємство поступово відремонтує всі напірні каналізаційні колектори з метою підвищення надійності водовідведення з міста. Збій в роботі очисних споруд може спровокувати не лише масштабні екологічні проблеми в усьому місті, але й раптове блокування виробничого процесу на «Азоті».

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку