<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

08.05.2014

НА ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM пройшов тижневик охорони праці

Протяжний звук сирени, загони спецпідрозділів у повній бойовій готовності, машина «швидкої допомоги»… на ПАТ «АЗОТ» проходять чергові планові навчання. Цього разу – в котельному цеху підприємства, де потрібно було ліквідувати наслідки умовного вибуху газу.

За легендою, аварія сталася внаслідок розгерметизації трубопроводу природного газу на вході в газо­розподільчий пункт (ГРП) корпусу 1820/1 з викидом природного газу, що спричинило вибух, наслідками якого стало пошкодження устаткування і травмування людей. Враховуючи напрямок вітру та можливу зону ураження з корпусів 1820, 1821 та частини території цеху М­-6 було евакуйовано людей.


Відділення воєнізованого газорятувального загону (ВГРЗ) організувало обстеження загазованої території навколо ГРП на наявність потерпілих та вибухонебезпечних речовин, після цього – обстежило територію цеху, встановило чергові пости, виконало газонебезпечні роботи. Рятувальники надали допомогу «потерпілим», в тому числі й за допомогою нового евакуатора, який дає можливість швидко та безпечно спустити людину з висоти. Першу допомогу «врятованим» надала бригада «швидкої допомоги».

Разом з ВГРЗ на місці аварії працювали пожежники двох відділень ДПРЧ-­18. Вони встановили пожежні машини на гідранти й розгорнули магіст­ральні лінії, перебуваючи у повній готовності на випадок пожежі.


Увесь процес «ліквідації» аварії проходив під безпосереднім керівництвом спеціально створеного штабу, до якого увійшли керівники задіяних у навчаннях структурних підрозділів. Очолив штаб зас­тупник Голови Правління ПАТ «АЗОТ», Технічний директор Віктор Олійниченко.


Планова навчальна тривога в котельному цеху проходила 24 квітня в рамках проведення на підприємстві тижня охорони праці, приуроченого до Все­світнього дня охорони праці, що відзначається 28 квітня. Під час тижневика було проведено цілий ряд інших заходів: перевірка стану охорони праці у цеху М­-9, проведення лекцій у цехах А­-3, А-­5 та УКР, перевірка дотримання правил безпеки при зберіганні та використанні хімічних речовин у підрозділах товариства тощо.

Крім того, було проведено обласні змагання між оперативними відділеннями ВГРЗ на предмет готовності виконання задач за призначенням. Як розповіла начальник відділу охорони праці підприємства Юлія Куклєва, відділення №2, що перемогло у змаганні, було відзначено під час підведення підсумків тижня охорони праці та нагороджено почесною грамотою.

Також визначено переможців огляду-конкурсу на кращу організацію роботи з охорони праці та пожежної безпеки у підрозділах товариства. За І квартал 2014 року перше місце серед основних цехів отримав цех І-­1, серед допоміжних – цех централізованого ремонту, друге місце присвоєно цехам ОПСВ та ВПіПК, третє – цехам К­-3, М­-7, котельному цеху та цеху електропостачання.

Результати проведення тижневика та всіх заходів з охорони праці й навколишнього середо­вища у І кварталі 2014 року, було підбито на підсумковій нараді, що пройшла 7 травня.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку