<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

21.02.2014

Цеху розподілу повітря К-­3 виповнилося 35 років

20 лютого 1979 року було підписано наказ про створення на Черкаському «Азоті» цеху розподілу повітря. Нині К­-3 – один із найстаріших підрозділів у виробництві капролактаму. Вже 35 років цех випускає продукцію (газоподібний та рідкий азот, рідкий кисень), яка користується попитом не лише на підприємстві, а й в медичних та косметичних закладах міста.

Цех має свій літопис. У ньому перший начальник К-­3 Юрій Олександрович Нікітенко датував основні віхи становлення структурного підрозділу. Кожна дата тут визначна й спов­нена спогадами. Наприклад, «20.02.1979 – наказ про створення цеху; 20.12.1979 – проб­ний пуск; 19.05.1981 – є перший кисень; 30.03.1984 – пуск другого блоку; 15.05.1985 – пуск блоку КА­-5…». Петро Федоришин – другий начальник цеху. К­-3 став для нього першим робочим місцем у серпні 1985 року після закінчення Одеського інституту холодильної промисловості (зараз – Одеська державна академія холоду). Через чотири роки він очолив цех. З цієї нагоди у грудні 2014-­го Петро Юхимович відзначатиме 25­-річний ювілей. Своїм основним надбанням керівник вважає стабільний колектив, який може впоратися з будь­-якими завданнями.

Начальник цеху К-3 Петро Юхимович Федоришин

– Сьогодні наш цех – це складний комплекс, який утворюють декілька технологічно взаємопов’язаних між собою відділень. Без продуктів розділення повітря робота «Азоту» неможлива. Зупинка трьох блоків розподілу спровокує виробничу затримку на всьому підприємстві, – пояснює начальник цеху К-­3 Петро Федоришин. – Основне наше завдання – забезпечити виробничі цехи газоподібним азотом. На практиці його зас­тосовують по-­різному – для продувки апаратів і трубопроводів під час капітальних ремонтів, для створення інертних середовищ, для пожежної безпеки тощо.

Наприкінці 2013 року було капітально відремонтовано установку КА­-5, яка виробляє газоподібний кисень і азот. Проведені заходи дозволять їй пропрацювати ще чотири роки. Минулого року було відремонтовано й цехову лабораторію, зокрема тут замінили обладнання. Крім того, в основному корпусі цеху відремонтували дах. Застосування сучасного покрівельного матеріалу (ПВХ-­мембрана) дозволило уникнути виходу з ладу електрообладнання структурного підрозділу через можливе протікання стелі.

Зліва направо: майстер зміни В.А.Круцило, електромонтер О.В.Колесник, заступник 
начальника цеху В.В.Молчанов, апаратник Л.П.Скорик, начальник цеху П.Ю.Федоришин,
інженер­технолог А.М.Замостян, апаратник А.А.Положаєв

Серед планів на 2014 рік – заміна повітряного компресора у відділенні компримування та осушування повітря КВПіА (к.365). За словами Петра Юхимовича, термін окупності нової машини становить лише 7 місяців за рахунок економії електроенергії та суттєвого зменшення обсягів споживання оборотної води. Також цех має мрію на перспективу – будівництво нового блока розподілу повітря, де запрацює сучасна установка. Відремонтована торік КА­-5 працює вже 28 років, тому потребує заміни. Зараз тривають перемовини з виробниками необхідного обладнання.

Вітаємо з ювілеєм колектив цеху, який пише нову сторінку його історії, та щиро шануємо ветеранів праці, які стояли у витоків становлення цеху.

Колектив цеху з розподілу повітря К­-3 нараховує 91 особу. У своїх працівниках Петро Федоришин цінує професіоналізм у поєднанні з порядністю, щирістю та чесністю. До «золотого фонду» структурного підрозділу входять: І.М.Іванцов, В.Ф.Скорик, А.А.Положаєв, Л.П.Юрченко, О.В.Колесник. Вони починали працювати в цеху практично з перших днів його існування. Трохи пізніше до них приєдналися: Т.Ф.Марченко, Л.П.Скорик, Г.О.Літус, П.М.Кашнер, В.В.Косенко.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку