<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

13.09.2013

ОФІЦІЙНА ПОЗИЦІЯ ПАТ «АЗОТ» ЩОДО ПИТАННЯ ОЧИСНИХ СПОРУД м.ЧЕРКАСИ

У 1992 р. через незадовільний технічний стан були виведені з експлуатації очисні споруди міста Черкаси. З цього часу, на прохання міської влади, відповідно до рішення Черкаської міської ради №96 від 24.03.92 р., ПАТ «АЗОТ» приймає на очищення міські каналізаційні стоки. Договір щодо надання послуги з очистки стічних вод затверджується щорічно.

Очисні споруди ПАТ «АЗОТ» передбачені технологічною схемою виробництва мінеральних добрив та є невід’ємною частиною підприємства.

З моменту надання послуги з очистки стічних вод міста, ПАТ «АЗОТ» щороку інвестує серйозні гроші у модернізацію системи очистки вод. Якщо у 2005 році ця сума становила 2,5 мільйона гривень, то вже у 2011-му вона склала 25 мільйонів гривень. Близько 21 мільйона гривень інвестовано за останній період і до кінця 2013 року має бути освоєно ще 2,5 мільйона гривень.

Калькуляція тарифу послуги з очистки стічних вод для міста ґрунтується виключно на СОБІВАРТОСТІ (що засвідчують відповідні розрахунки).

Водночас, заборгованість КП «Черкасиводоканал» перед ПАТ «АЗОТ» складає близько 20 млн.грн.

Враховуючи вищесказане, ПАТ «АЗОТ» сподівається, що найближчим часом депутати міської ради знайдуть альтернативну можливість очистки стічних вод без використання очисних споруд ПАТ «АЗОТ».

Возврат к списку