<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

28.08.2013

На День Незалежності черкаські дітлахи прощалися з «Великою грою»

Близько 1200 дітей міста Черкас встигли побувати влітку в організованому Всеукраїнським благодійним фондом «Дитячий світ» таборі «Велика гра», що працював цього року в Ювілейному парку. Значна частина вихованців табору – діти працівників Черкаського ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM та підшефних підприємству шкіл.

Урочисте закриття табору відбулося 24 серпня. На нього завітали близько 750 черкасців: вихованців та організаторів табору, батьків, учителів і всіх, хто причетний до його роботи. Своєрідним підсумком діяльності табору стала розгорнута на території «Великої гри» фотогалерея. Насичені сонцем, кольорами та щирими дитячими емоціями фотознімки не залишали байдужих та змушували зупинитися і придивитися ближче.



– Це ми під час соціальної акції «Шануй свою матір», – з радістю погодилася прокоментувати найцікавіші фото виховник «Великої гри», студентка Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького Марина Огілько. – Наші дітки підходили в місті до родин, давали дитині невеличкий подарунок і нагадували, що маму потрібно шанувати і любити. Це викликало посмішки та радісні емоції і в дітей, і в батьків. Такі слова і цінності западають в серце як тих діток, які їх говорять, так і тих, які слухають. А це наші обливашки, які ми влаштовували в спекотні дні, катання на конях, на човні…

Є на фото і дід Панас – персонаж із сивими козацькими вусами, в якого дуже вдало час від часу перевтілювався комендант табору Дмитро Лабунський, щоб відверто поговорити з дітьми на важливі теми.

– Ми говорили про сім’ю, хоробрість, боягузтво, право, правильне харчування, страхи, – пояснює сам дід Панас. – Наприклад, щоб розкрити причину страху та знайти спосіб його побороти, ми застосовували ефективний та давній метод – казкотерапію.


Комендант табору, він же дід Панас, Дмитро Лабунський

Одне можна сказати напевне, і дід Панас, і комендант табору (кожен в своїй іпостасі) користувалися незмінним авторитетом у дітей. Задоволений плідним спілкуванням з вихованцями табору й сам Дмитро Лабунський, який вже найближчим часом планує відкрити Центр сучасного розвитку людини на основі козацької культури.

Діяльність табору була дуже різноплановою і насиченою, тож кожен тут знайшов заняття до душі.

– Найбільше сподобалось катання на конях, скеледром, байдарки… – навперебій розповідають однокласники Онур Герявенко та Андрій Зайченко, які зустрілися в таборі. – А ще – катання на козацькій чайці. Там навіть зі справжніх гармат стріляли!


Вихованці табору Онур Герявенко та Андрій Зайченко

Задоволена тим, як діти провели час у таборі, й мама Андрія, Олена Зайченко. Каже, що діти помітно змінюються – стають більш серйозними, загартованими, вдумливими.

– Вони ходили в похід на добу, самі варили кашу, думаю, що це дуже корисний досвід, – зазначила пані Олена.

Під час урочистої частини святкування голова Наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду «Дитячий світ», почесний президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська вручила подяки всім громадським організаціям, які допомагали організувати роботу табору, а також відзначила найактивніших учасників усіх 12-ти змін та подарувала кожному з них по шкільному рюкзаку.


Найактивніші учасники табору отримали в подарунок рюкзаки

– Діти з бажанням вчилися, здобували нові знання та навички. Мені дуже хочеться, щоб цей табір продовжив свою роботу і наступного року. І в цьому ми сподіваємося на підтримку всіх, хто був сьогодні з нами, а також тих, хто ще може підтримати наші ініціативи, – зазначила Валентина Борисівна.




Святковий концерт з нагоди завершення роботи табору «Велика гра»

Насамкінець наводимо слова подяки, яка надійшла від працівників котельного цеху ПАТ «АЗОТ»:

«На сьогодні інформаційний простір, завдяки комп’ютеризації, набув широких масштабів. В його міцний полон першими потрапляють діти. Але ж штучність телевізорів, комп’ютерів не замінюють їм живого спілкування з ровесниками, не додають фізичного розвитку… Альтернативою активної дитячої позиції є створений почесним президентом ПАТ «АЗОТ» Валентиною Жуковською літній табір «Велика гра».

Цього літа діти із задоволенням відпочивали в таборі. Той, хто хоч раз побував тут, рвався з великим бажанням знову. Що ж їх сюди так приваблювало? Насамперед, ставлення до них як до рівних собі з боку вихователів – студентів 2, 3 курсу університету ім. Б.Хмельницького. Дітей виховували в дусі патріотизму, любові до України. Вони залюбки вчили українські вірші і пісні, танцювали бойовий гопак. Хлопчики та дівчатка дізналися багато цікавого про рідну Україну, її історичне минуле. Вихователі допомагали дітям розвивати свою особистість: висловлювати власні думки, бути цілеспрямованими та досягати поставленої мети. Щосуботи тут проходили концерти учасників літнього табору. Їх майстерність нагороджувалася призами та бурхливими оплесками… У таборі діти пройшли чудову школу фізичного загартування: стріляли з луку, плавали на човні «Чайка», грали в футбол, волейбол;долали «Смугу перешкод». Саме тут збулася дитяча мрія Діми Мартинова – покататися на конях.

Обіди в лісі під відкритим небом на свіжому повітрі з піснями, примовками надовго залишаться у пам’яті вихованців табору. Надвечір, злегка стомлені, розмальовані після гри, із значками «бойових» заслуг, діти поверталися додому. Їхні серця були вщент переповнені враженнями від пережитого.

Велика подяка від батьків та цехового комітету котельного цеху працівникам та членам профкому підприємства, організаторам «Великої гри» за змістовний відпочинок наших дітей».


За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку