<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

30.04.2013

Перша спартакіада холдингу OSTCHEM: перемоги, поразки та безцінний досвід

З 23 по 25 квітня у м.Рівному пройшла перша спартакіада підприємств азотної групи OSTCHEM Group DF. Спортсмени Черкаського «Азоту», як і інших трьох підприємств, викладались на повну, тож показали хороші результати та порадували вболівальників високою майстерністю, видовищною грою і спортивним азартом.

Відстоювати честь Черкаського «Азоту» поїхали 30 працівників на чолі з інструктором-методистом з фізичної культури та спорту спорткомплексу ПАТ «АЗОТ» Іваном Челомбітьком. Офіційно представляли черкаську делегацію директор з персоналу Ігор Сергієнко та заступник голови профкому  «Азоту» Андрій Лукашенко.





Всього в спартакіаді взяли участь 5 команд: Черкаський «Азот», ПАТ «Рівнеазот», Концерн «Стирол», ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» та збірна холдингової компанії OSTCHEM (м.Київ).

Програма спартакіади була дуже насиченою. Більшість змагань проходили в спорткомплексі міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. С.Дем’янчука. Волейболісти змагались у підшефному «Рівнеазоту» НВК №26, а легкоатлетичний крос та перетягування канату відбувались на стадіоні «Хімік». Оскільки учасників було багато, змагання проходили одночасно з кількох видів спорту.

У перший же день спартакіади золото для черкаської команди здобули наші тенісисти: Станіслав Дудка (майстер цеху захисних покриттів) та Юлія Галушкевич (начальник лабораторії центральної лабораторії товариства). Найбільше протистояння наші спортсмени відчули у грі з рівненськими спортсменами, які також претендували на І місце. Але завдяки високому професіоналізму і вмінню діяти як одна команда, Станіслав та Юлія зуміли вибороти свою перемогу.





Високопрофесійну гру продемонструвала й збірна «Азоту» з міні-футболу. Оскільки суперники також мали хороший рівень підготовки, нашим спортсменам вдалося  здобути лише бронзу, проте любителі футболу отримали справжнє задоволення від гри. На останню зустріч зі збірною «Рівнеазоту», яка відбулася 25 квітня, поболіти за своїх прийшли чимало рівненців, які зізнавалися, що давно не бачили настільки захопливого матчу. Спочатку черкасці вирвались вперед, але суперники реабілітувалися й забили їм 5 голів. Вирівняти рахунок до нічиєї нашій збірній вдалося буквально на останніх секундах матчу. Два вирішальних голи забив найкращий бомбардир команди Олександр Кудря (зварювальник цеху М-6). Загалом на його рахунку 7 голів, ще 5 голів забив під час спартакіади Андрій Вєтров (слюсар-ремонтник управління капітальних ремонтів). На рахунку капітана команди Олега Кудрі (зварювальник управління капітальних ремонтів) – 4 голи. Нагадаємо, що тренує наших футболістів майстер спорту міжнародного класу Сергій Усаковський.





Не менш захопливою та напруженою була й гра наших волейболістів, які здобули третє командне місце. Капітан команди – Микола Галушкевич (начальник дільниці складського господарства). Треті місця також посіли  плавці Тетяна Білан (архіваріус) та Роман Сисенко (інженер  департаменту безпеки). Марина Сухенко (інженер-програміст централізованого відділу технічного контролю) здобула ІІІ місце з шахів. На цю ж сходинку вийшов і Ігор Дубович (докер-механізатор цеху М-9) – з гирьового спорту. І. Дубович також очолив команду з перетягування канату, до якої увійшли спортсмени з різних видів спорту. Після напруженої боротьби черкаська команда вийшла на третє місце.











Більше порадували спортсмени з бігу на 1000 метрів. З великим відривом від суперників фінішну пряму перетнув Олександр Гаркавий (інженер  департаменту безпеки) і отримав заслужене золото. Разом з Іриною Ілмедовою (старший майстер зміни цеху К-2), яка прийшла третьою, вони здобули друге командне місце. Друге місце вибороли й спортсмени армспорту: Сергій Юхно (інженер  департаменту безпеки) та  Віталій Дякун (апаратник цеху К-6).





  

Черкаські учасники спартакіади проявили себе не лише як спортсмени, а й як вболівальники, яким потрібно було протистояти «професійним» колегам, що приїхали разом зі своїми командами озброєні прапорами, гаслами, кричалками та дудками. Тож черкасці організовували групу підтримки з учасників, які на той момент не були задіяні в змаганнях. Особливо така підтримка була важлива під час командних видів змагань: футболу та волейболу. Найкращими вболівальниками було визнано М.Сухенко, С.Дудку та О.Селянка.





Нагадаємо, що спартакіада проводилася відповідно до рішення Координаційної Ради підприємств OSTCHEM, створеної наприкінці минулого року за ініціативи директора холдингу Олександра Халіна, і покликана пропагувати фізкультуру та спорт серед працівників хімічних підприємств та зміцнювати дружбу між колективами. «Рівнеазот» на достойному рівні організував та провів цей захід. Тепер черга за горлівським «Стиролом». Планується, що в третій декаді вересня цього року в м.Горлівці пройде хореографічний фестиваль «OSTCHEM танцює», в якому візьмуть участь дитячі колективи Палаців культури підприємств холдингу.









Наталія Бакалова, фото автора

Возврат к списку