<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

11.03.2013

ОSTCHEM підтримав святкування Шевченківських днів у Черкасах

Більше 5 тисяч осіб взяли участь в програмі святкування 199-ої річниці з дня народження Т.Г.Шевченка «Шлях до Тараса» в Черкасах. Заходи, присвячені цій даті, проходили 2-9 березня в Палаці культури «Дружба народів» ПАТ «АЗОТ» за підтримки холдингу ОSTCHEM Group DF.

– Ми спеціально тематично підбирали заходи так, щоб у них взяли участь якомога більше дітей, які змогли продемонструвати свої таланти в різних напрямках: спів, танець, малюнок, знання життя і творчості Шевченка, – розповідає Валентина Жуковська, голова наглядової ради благодійного фонду «Дитячий світ», який виступив ініціатором проведення Шевченківських днів у Черкасах. – Нам дуже допомогли великі українські підприємства азотної групи, що входять в холдинг ОSTCHEM. Завдяки їм діти з Горлівки, Рівного, Сєвєродонецька були задіяні і в фестивалі, і в брейн-рингу, і в конкурсі малюнка. Черкаський «АЗОТ» надав для проведення заходів свій Палац культури та допомагав організаційно. Ми дуже вдячні генеральному директору ОSTCHEM Group DF Олександру Сергійовичу Халіну, Голові Правління ПАТ «АЗОТ» Віталію Леонідовичу Склярову і всім, хто вніс свій вклад у проведення Шевченківських днів.

Нагадаємо, що 2 березня відбувся чвертьфінал брейн-рингу для школярів «І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь», 3 березня – урочистий гала-концерт дитячого мистецького фестивалю, в якому взяли участь призери та переможці.

Продовжив широкомасштабну програму святкування літературно-музичний спектакль «Гайдамаки» – унікальний епічний твір у виконанні Академічної чоловічої хорової капели ім. Ревуцького та заслуженого симфонічного оркестру Національної радіокомпанії України, а також відомих артистів: Анатолія Паламаренка, Анатолія Юрченка та Василя Пудченка. Вистава фактично була відновлена спеціально для програми «Шлях до Тараса», оскільки останні десятиліття вона на сцені не йшла. У новій версії сценічного втілення цього безсмертного твору Т.Шевченка використані симфонічні та хорові твори композиторів К.Стеценка та Р.Глієра.

Театралізовану постановку «Гайдамаки» черкасці та гості міста змогли подивитися 6 березня, а 9 березня, безпосередньо у день народження Т.Г.Шевченка, були підбиті підсумки художнього конкурсу, визначили найсильнішу команду брейн-рингу, а також відбувся рок-концерт «Шевченко – це модно».

У номінації «дитячий малюнок» 8-10 років І місце розділили Марія Сула з м.Монастирища Черкаської області за роботу «А тим часом із байраку півень-кукуріку» та Олександр Каразія (м.Тальне, Черкаська обл.) «Я пас ягнята за селом», 11-17 років –Катерина Драч (м.Горлівка, Донецька обл.) за роботу «Наймичка» і Анастасія Олійник за малюнок «Співають ідучи дівчата» (с.Шевченкове, Черкаська обл.). У номінації декоративно-прикладне мистецтво І місце посів Валентин Готвянський (м.Охтирка, Сумська обл.) за вишитий рушник і Дмитро Кривуненко за аплікацію «Гайдамаки» (м.Черкаси).

У півфіналі брейн-рингу взяли участь 8 команд з Черкаської, Луганської, Донецької та Тернопільської областей. Усі команди продемонстрували високий рівень підготовки. Команда з Сєвєродонецька «Юність Луганщини» провела 10 годин в дорозі, щоб побувати на землі Т.Г.Шевченка в ці святкові дні, показати свої знання, послухати вічні рядки «Кобзаря».

– Ми вийшли в лідери, на жаль, далі пройти не змогли, хоча знали відповіді на всі запитання. Можливо не вийшло сконцентрувати всю увагу, щоб швидко і точно відповідати, – ділиться враженнями керівник сєвєродонецької команди, вчитель української мови і літератури Людмила Комленко. – Але ми не сумуємо, у складі нашої команди є багаторічні призери та переможці предметних олімпіад з української філології та історії. Ось Аня Шустова дійшла до всеукраїнського етапу конкурсу ім. П.Яцика. Тому, можливо, ми приїдемо в наступному році і тоді вже отримаємо перемогу. А ця поїздка нам запам'ятається теплою зустріччю, прекрасною організацією свята, неповторною атмосферою. Діти дізналися багато нового, отримали безцінний досвід.

Переможцями брейн-рингу стала команда «Лілея» Черкаської гімназії №9 ім. Луценка, всі учасники якої отримали у подарунок електронні книги.

Гідним завершенням святкових заходів став рок-концерт «Шевченко – це модно», в якому взяли участь відомі черкаські гурти «Спів братів», «Майже друзі» та «Ефект метелика». В їхньому виконанні звучали пісні за мотивами творів і на слова Т.Г.Шевченка.

Група «Спів братів», до складу якої входять чотири брати Дмитро, Артемій, Леонтій і Антоній Осичнюки, виконали 5 авторських пісень.

– Нам сподобалася пропозиція взяти участь у цьому концерті, але коли ми почали підбирати репертуар, виявилося, що пісень на слова Шевченка зовсім небагато, особливо в сучасному виконанні, тому вирішили не втрачати часу, і написати пісні самим, – розповідає батько братів і за сумісництвом їхній продюсер Володимир Осичнюк. – За місяць таку роботу було зробити нелегко, але ми задоволені результатом. Ми гідно підготувалися до святкування 200-річчя Шевченка, яке відбудеться в наступному році. Зробимо свій внесок у цю важливу для всієї України подію і як група, і як громадяни своєї країни.

Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Леонідович Скляров зазначив, що програма «Шлях до Тараса» сприяла об'єднанню дітей з різних куточків України, їх патріотичному вихованню. Цей проект отримав підтримку Міністерства освіти України і вийшов на всеукраїнський рівень.


Возврат к списку