<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

19.07.2012

Із «запланованими» надзвичайними ситуаціями служби взаємодії «Азоту» справилися успішно

17-19 липня на території Черкаської області під керівництвом МНС України пройшли командно-штабні навчання, перший етап яких було розпочато на території Черкаського ПАТ «АЗОТ».

До навчань були залучені: керівний склад, органи управління, служби цивільного захисту цивільної оборони області, територіальні підрозділи центральних та місцевих органів виконавчої влади, Територіальне управління МНС України в області та його структурні підрозділи, Міноборони, МВС, державна служба медицини катастроф МОЗ та інші. Командно-штабні навчання проводилися у три практичних етапи.



Командно-штабні навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та гасіння великих пожеж з повним розгортанням і проведенням тактичних навчань зведених загонів проводилися у три практичних етапи, перший з яких було розпочато на території Черкаського ПАТ «АЗОТ». Головному диспетчеру підприємства поступила інформація, що під час проведення вогневих робіт у цеху виробництва рідкого аміаку виникла розгерметизація ємності з мастилом, яке загорілося. В результаті пожежі стався вибух техобладнання. За попередніми даними є постраждалі, які знаходяться під завалами. Близько 20 тонн рідкого аміаку потрапило до навколишнього середовища. Хімічно забруднена хмара розповсюджується у північно-західному напрямку до міста Черкаси. У зону можливого хімічного забруднення потрапляє частина населення. Планом дій було передбачено: ліквідація пожежі, розбирання завалів, рятування людей, а також усунення витоку в атмосферу хіміко-небезпечних речовин, спричинених вибухом. За тим, як упораються із складними завданнями рятівники, координуючи свої дії, при цьому застосовуючи усі необхідні засоби для гасіння пожеж, техніки та покладаючись на допомогу пошукових чотирилапих друзів, навчених знаходити під завалами людей, слідкували: директор Департаменту цивільного захисту, генерал-майор служби цивільного захисту, заступник керівника робочої групи Василь Федорович Стоєцький, начальник територіального управління МНС України в Черкаській області – генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Михайлович Гвоздь, перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Віталійович Рябцев, міський голова Сергій Олегович Одарич, Голова Правління ПАТ   «АЗОТ» Віталій Леонідович Скляров, члени комісії.







Відпрацювання завдань під час ліквідації аварії на об’єкті хімічного виробництва, а до участі залучались: оперативно-рятувальні підрозділи Територіального Управління МНС у Черкаській області, служби взаємодії ПАТ «АЗОТ» (ДПРЗ-1, ВГРЗ, МСЧ, санлабораторія), спеціалізовані служби цивільного захисту області, міста Черкаси, Черкаського району, а також керівний склад цивільного захисту ПАТ «АЗОТ», стало ще одним випробуванням до набуття досвіду, прояву професіоналізму і засвідчило, що система цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки в області є оптимальною і дієздатною. – Навчання такого масштабу проходять один раз у п’ять років, – констатує начальник територіального управління МНС України в Черкаській області В.М.Гвоздь. – Вони показали, що усі підрозділи області готові до дій за призначенням: запобігання, реагування та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і аварій. Хочу відмітити нашу співпрацю із керівництвом ПАТ «АЗОТ», Головою Правління Віталієм Скляровим, який приділяє велику увагу зміцненню технічної бази пожежних підрозділів підприємства.

Як зазначив начальник ДПРЗ-1 Ю.О.Литвин, особовий склад загону, підпорядкований йому, успішно справився із поставленою задачею. У ліквідації аварії були задіяні 40 осіб і 5 пожежних машин.

Голова Правління В.Л.Скляров прокоментував підсумки навчань. – Те, що наші рятівники більш професійно спрацювали під час цих навчань, аніж у місті і області, не повинно заспокоювати. Нам необхідно постійно проводити додаткові заняття і охопити ними всі цехи. З цією метою уже зараз розробляється їх графік.

Євдокія Мацокіна, фото Михайла Захаріна

Возврат к списку