<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

03.05.2012

Почесний Президент ПАТ «АЗОТ»: ми змінимо місто на краще

Рішенням загальних зборів акціонерів ПАТ «АЗОТ», що відбулися 24 квітня, Голову Правління ПАТ «КБ «Надра» Валентину Борисівну Жуковську було обрано Почесним Президентом підприємства. Термін її повноважень становитиме 5 років. Про плани щодо розвитку «Азоту», хід реконструкції Палацу культури «Дружба народів» та проекти, які незабаром розпочнуться у місті, вона розповіла днями черкаським журналістам.

В «АЗОТ» планують вкласти півмільярда інвестицій

– Призначення на цю посаду – дуже важлива подія в моєму житті і, я впевнена, що і в житті підприємства, – зазначила Валентина Жуковська. – Адже ми плануємо робити значні інвестиційні вкладення в хімічну галузь, і особливо в Черкаський «Азот». Інвестиційний проект розрахований на 5 років. Перша його фаза реалізовуватиметься впродовж 2012-2013 років. За цей час планується вкласти 55 мільйонів доларів. Сума всього проекту перевищить 500 мільйонів доларів. Кошти у виробництво вкладатимуться поступово, залежно від потреб ринку в конкретній продукції.

Валентина Борисівна заз-начила, що такі інвестиції дадуть можливість підприємству зробити свою продукцію конкурентноспроможною, підвищити виробничі потужності, створити нові робочі місця, що для Черкас особливо важливо, оскільки в місті близько 20 тисяч безробітних.

Азотівським ветеранам подарували оргтехніку

Багато корисного планує зробити Почесний Президент і для соціальної сфери підприємства.

Зокрема, цього літа буде зроблено капітальний ремонт місць загального користування (туалетів, душових, пралень, кухонь) в двох гуртожитках, які залишилися в підпорядкуванні ПАТ «АЗОТ». Буде замінено всі комунікації та сантехніку, а також вікна, двері, плитку…
Багато уваги Валентина Жуковська планує приділяти й ветеранам праці підприємства.

– Я спілкувалася з ветеранами, які пропрацювали на «Азоті» по 35–40 років, – зазначила Валентина Жуковська, – і для них надзвичайно важливо підтримувати зв’язок один з одним та з підприємством. Тому ми всіляко допомагатимемо ветеранській організації та підтримуватимемо її. Зокрема, плануємо подбати про славнозвісний хор ветеранів «Азоту»: відремонтуємо приміщення, де вони репетирують, придбаємо спеціальне обладнання, щоб можна було записувати диски, а також – спеціальне сценічне взуття для хористів. У планах обладнати перукарню, яка б обслуговувала ветеранів.

28 квітня Валентина Жуковська в черговий раз завітала до Центру культури і здоров’я підприємства, що на Калініна, 40, та подарувала Благодійному фонду ветеранів праці «Азоту» комп’ютер і принтер, а дітям, які займаються в Центрі дитячої творчості, – солодощі.

«Дружба народів» збереже свою історичну назву

Валентина Жуковська продемонструвала журналістам проекти оновленого Палацу культури «Дружба народів», площі та фонтану та розповіла про деякі нюанси реконструкції, яка нині в розпалі.

– Фонтан буде перенесено трохи вглиб площі. Він змінить форму, буде світлодинамічний і матиме вигляд арфи. На новій площі зможуть виступати під відкритим небом колективи, буде поставлено карусель для дітей, – зазначила вона. А також повідомила, що роботи, які нині тривають, ніяким чином не торкнуться пам’ятника Богдану Хмельницькому, що будуть збережені зелені насадження, зокрема, ялинки та декоративна яблуня, а якщо якесь дерево не вдасться залишити, замість нього посадять нове.

Планується, що справа від Палацу будуть облаштовані місця для паркування. Нині узгоджується питання розширення площі за рахунок зменшення проїжджої частини бульвару, яка лише навпроти «Дружби народів» має три смуги руху транспорту, тоді як на решті ділянок – дві.

Валентина Жуковська також запевнила, що буде збережено історичну назву Палацу та повідомила, що нині над його реконструкцією працюють вже 14 підрядних організацій, а обійдеться вона підприємству не менш як у 40 млн. грн., що значно більше ніж планувалося спочатку.



Як Голова наглядової ради благодійного фонду «Дитячий світ», Валентина Жуковська проводить в Черкасах цілий ряд соціальних акцій, які вже стали традиційними в Україні. Так, 28 квітня було проведено акцію «Зробимо Черкаси чистими», у якій взяли участь і працівники ПАТ «АЗОТ». Прибирали місто 750 черкасців, зібрали 5 тонн сміття.

1 травня у Долині троянд було організоване свято для дітей під назвою «Велика гра». Учасники акції стріляли з арбалета, каталися на конях, вивчали бойовий козацький гопак, грали в рухливі ігри. А з 1 червня в Дитячому парку запрацює безкош-товний табір для дітей з вивчення англійської мови.

Наталія Бакалова, фото автора та Тетяни Єщенко


Возврат к списку