<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

13.04.2012

Товариство «АЗОТ» обирає собі Почесного Президента

На конференції трудового колективу ПАТ «АЗОТ», яка відбулася 5 квітня цього року, було вирішено надати пропозицію для розгляду та подальшого голосування на загальних зборах акціонерів ПАТ «АЗОТ» щодо обрання Почесним Президентом товариства Голови Правління ПАТ «Комерційний банк «Надра» Валентини Жуковської. Річні загальні збори акціонерів відбудуться 24 квітня цього року.

Як пояснив делегатам конференції Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров, Почесний Президент представлятиме інтереси товариства в органах державної влади, вноситиме пропозиції щодо питань регулювання ефективності роботи підприємств хімічної галузі, міжнародного співробітництва тощо. Опікуватиметься також правовим і соціальним захистом членів трудового колективу підприємства.


В.Жуковська: «Разом ми зможемо зробити дуже багато»

– Якщо загальні збори акціонерів підтримають мою кандидатуру на посаду Почесного Президента ПАТ «АЗОТ», я спрямую свої зусилля на виконання трьох основних завдань, – наголосила Валентина Жуковська, виступаючи перед делегатами конференції.
Перш за все я можу використати увесь свій професійний досвід, щоб організувати фінансування розробленого нещодавно інвестиційного проекту, який є важливим не лише для «Азоту», а й для всієї хімічної галузі. Маючи досвід фінансування таких проектів, можу сказати, що до сьогодні таких інвестицій у хімічну галузь ще не було. Друге завдання, яке є важливим і однозначно потребує вирішення – це питання соціальної сфери підприємства, найважливіше з яких – забезпечення співробітників житлом, ремонт гуртожитків. Потрібно подумати як я зможу допомогти у вирішенні цього питання. Третє завдання – піклування про наших дітей. Мені, як Голові наглядової ради благодійного фонду «Дитячий світ», це питання особливо близьке. Ми опікуємося дитячими будинками та лікарнями, організовуємо літні та зимові табори (в Криму та Карпатах), підтримуємо стипендіями талановитих студентів, вирішується питання щодо можливості їх закордонного навчання. Працює програма «Перша професійна робота» – стажування в банку «Надра» для дітей, які пов’язують своє майбутнє з банківською справою. Думаю, що такі програми будуть цікавими й для працівників «Азоту». Впевнена, що крок за кроком ми зможемо разом зробити дуже багато.

Довідка.
Валентина Борисівна Жуковська народилася на Вінничині, має 2 вищі освіти. Працювала: заступником Голови Наглядової ради банку «Індекс», першим заступником Голови Правління «Укрсоцбанку», в 2009 році за призначенням Національного банку – тимчасовим адміністратором банку «Надра», у 2011 році очолила цю установу. Заслужений економіст України.

Наталія Бакалова, фото автора

Возврат к списку