<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

06.03.2012

М-9 – найжіночніший цех «Азоту»

Так його можна назвати по праву. Адже М-9 може похвалитися не лише єдиною на виробництві жінкою, яка обіймає посаду заступника начальника цеху, а ще й тим, що майже третина усіх працівників на виробництві аміачної селітри – жінки. Причому, вони виконують як традиційні для жінок роботи (економіст, прибиральниця), так, і ті, що вже стали «жіночими» на «Азоті» (пакувальниці (машиністи ФПМ), апаратники).


Пакування аміачної селітри нині суто жіноча справа


Апаратник Ольга Свистун контролює процес виробництва аміачної селітри


Машиністи ФПМ (зліва направо: О.Щербакова, В.Слюсар, Л.Бойко) та О.Драган

Непроста робота в машиністів ФПМ, завдання яких – вчасно та якісно зафасувати аміачну селітру, не допустити зупинки цеху. За зміну кожна оператор видає 500-700 тонн продукції. Але жінки тут працюють роками. Слюсар Віра Григорівна має вже 16 років трудового стажу. Каже, що роботу свою любить, цінує колектив. У зміні – 5 жінок.

– Ми вже спрацювалися разом, кожна знає свою роботу, що за чим, тому працювати легко, – розповідає вона. – А стосовно чоловіків, то я пам’ятаю колись працював у нас один, але не довго. Така робота, мабуть, не для них.

Такої ж думки дотримується і начальник цеху Іван Гнатович Мартем’янов.

– Робота пакувальника сидяча, монотонна, рутинна, чоловікам таке не під силу, – пояснює він. – До того ж, жінки мають стимул тут працювати, бо можуть гарно заробити, а отже – забезпечити родину. Те ж саме стосується і апаратників з виробництва селітри. Де статичне обладнання, й необхідно ретельно слідкувати за процесом, постійно робити аналізи – працюють жінки.

Іван Гнатович запевняє, що йому з жінками працюється комфортно. А з Ольгою Іванівною Драган вони працюють пліч-о-пліч з 1997 року, тож надійнішого заступника годі й бажати.

Наталія Бакалова, фото автора

Возврат к списку