<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

11.01.2012

Засяяти золотими куполами храму допоміг азотівський багатотонник

У селі Хутори Черкаського району стараннями місцевих меценатів та віруючих зводиться Двопристольний храм Всіх святих землі Черкаської просіявших та Різдва Івана Хрестителя. Посильну допомогу у його будівництві надає ПАТ «АЗОТ».

Третій – останній купол, якого не вистачало у архітектурному ансамблі цієї величної споруди, напередодні Різдва було встановлено на дзвіниці святого храму, який засяяв тепер уже всіма золотими куполами. Перед тим було проведено Божественну Літургію і освячено купол. Чин освячення очолив митрополит Софроній Черкаський і Канівський. Владика Софроній привітав парафіян з цією пам’ятною подією.

– Ви робите велику справу. Закінчили купольну систему, сподіваюся, що і решту робіт завершите цього року, – зазначив він.

 
Чин освячення очолив митрополит Софроній Черкаський і Канівський  Тритонна золота баня підіймається в повітря                                       

До цієї важливої події в духовному житті релігійної громади причетне й наше підприємство, бо тритонний купол підіймав на 50-метрову висоту (саме такий метраж має храм, якщо не враховувати купол і хрест, які додають до величної споруди ще чотири метри) багатотонний азотівський кран «LIEBHERR»– єдиний в Черкасах, без якого виконати цей процес було б не можливо.


Купол дзвіниці було встановлено на 50-метровій висоті

– Це не єдина допомога, що надходить від підприємства, – розповідає настоятель храму протоієрей Олег Капітонов. – Протягом останніх років за активної підтримки «Азоту», а це надання будівельних матеріалів, великих підйомних механізмів, важкої техніки, автомобілів, благодійних грошових внесків, ми значно наблизилися до завершення будівництва храму. За своєю архітектурною побудовою він двоповерховий. У нижньому поверсі ми закінчуємо розпис стін, а на другому – оздоблювальні роботи.

Визначити конкретні строки завершення будівництва отець Олег не наважився. Сказав, що будуть молитися, аби із Божим благословенням і Божою допомогою їм вдалося втілити в життя свої задуми – подарувати людям прекрасний храм із трьома золотими куполами та хрестами, який стане центром духовного життя парафії. Одночасно тут зможуть молитися майже 500 прихожан.

Протягом останніх десятиліть Черкаське ПАТ «АЗОТ» зробило чималий внесок у спорудження святих храмів на Черкащині. Серед них один із найбільших не лише в місті Черкаси, а й в Україні – Свято-Михайлівський кафедральний собор, Свято-Троїцький Мотронинський монастир у селі Мельники Чигиринського району. Підприємство також надавало благодійну допомогу із відливу дзвіниці для Храму Різдва Іонна Предтечі тощо.

Євдокія Мацокіна, фото автора

Возврат к списку