<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

27.12.2011

2011 рік став рекордним з виробітку окремих видів продукції

Кілька днів залишилося до Нового 2012 року. І хоча остаточні результати щодо виробничого-господарської діяльності за рік, що відходить у минуле, колектив ПАТ «АЗОТ» підіб’є у січні, уже зараз є прогнозовані цифри виконання планових показників окремими виробництвами. Із семи видів продукції економічна служба зафіксувала найвищі показники за всю історію роботи цехів.


Відвантаження карбаміду в біг-бегах

Так, максимальний виробіток аміаку цехом А-3 очікується на рівні 406 тисяч тонн за рік. Це значно вище виробничої потужності і максимальна кількість виробленої продукції в рік за всю виробничу діяльність цеху.

До історично високого показника наблизився і цех А-5. На його рахунку майже 560 тисяч тонн аміаку.

Значно підняло планку і виробництво карбаміду. Цехом М-2 його вироблено майже 383 тисячі тонн. Має намір вийти на проектну потужність, а саме: 970 тисяч тонн за підсумками року, і колектив виробництва аміачної селітри. Високих показників досягли із виробітку капролактаму – 60,7 тис. тонн, що вище проектної потужності. Відповідно збільшився (до 155 тис. тонн) і виробіток сульфату амонію.

– Із виробництва всіх цих видів продукції ми досягли історичного максимуму, – пояснив Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров. – Якби кон’юнктура ринку була сприятлива, то до цього переліку, без сумніву, потрапило б і виробництво карбамідо-аміачної суміші (КАС). Адже, КАС ми, практично, не відвантажували на експорт, хоча він завжди вважався експортноорієнтованим продуктом.

Аналізуючи виробничу діяльність підприємства, Віталій Скляров підкреслив, що такого успіху колектив добився завдяки реалізації інвестиційних програм, впровадженню організаційно-технічних заходів, проведенню якісних капітальних ремонтів і подякував усім за самовіддану працю та побажав, щоб Новий 2012 рік став роком примноження здобутків.

Євдокія Мацокіна, фото Михайла Захаріна

Возврат к списку