<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

18.06.2010

Губернатор області відвідав Черкаський «Азот»

Колектив відкритого акціонерного товариства «Азот» не пригадує подію, яка б засвідчила приїзд на підприємство голови облдержадміністрації. Тому, звістка про те, що на «Азот» їде Сергій Тулуб, швидко облетіла усі структурні підрозділи.

Спочатку відбулася зустріч з генеральним директором А.А.Ковалем, першим заступником генерального директора – технічним директором В.Л.Скляровим.Вони обговорили питання створення економічно привабливих умов як для виробників мінеральних добрив, так і аграріїв, щоб першим було вигідно продавати, а іншим купувати за прийнятними цінами. Потім гості побували на території цеху з виробітку карбаміду (М-2), оглянули гран башту, а в цеху А-5 – відвідали центральний пульт управління.


(Біля гранбашти цеху М-2)

На ЦПУ цеху А-5 делегацію зустрічав заступник начальника цеху Петро Іванович Кропива та колектив зміни, яку очолює Ігор Григорович Ступак. Сергій Тулуб цікавився усіма тонкощами ведення технологічного процесу, що фіксується на екранах комп’ютерів. До речі, це нова розподільча система управління, яка дозволяє не тільки контролювати, а й фіксувати усі параметри процесу, що дає можливість безпомилково з’ясувати причини будь-яких неполадок. Губернатор також оглянув тренажерний зал, де проходять стажування майбутні технологи цеху, побував у відділенні компресії.


(На території цеху А-5. Зліва направо: генеральний директор А.Коваль, голова Черкаської облдержадміністрації С.Тулуб, перший заступник генерального директора - технічний директор В.Скляров.)

Підсумовуючи результати зустрічі із виробничниками, Сергій Тулуб зазначив, що дане підприємство, на якому впроваджуються енергозберігаючі технології і освоюється випуск сучасних видів продукції, що відповідають вимогам світового ринку, не може не радувати.


(В цеху А-5. ЦПУ)


(В цеху А-5. ЦПУ)


(В цеху А-5. Компресія)


(В цеху А-5. Компресія)

Черкаське ВАТ «Азот» одне з найбільших підприємств області, що розвивається, надає робочі місця і виплачує вчасно заробітну плату, яка, до речі, удвічі перевищує середньомісячний рівень заробітної плати у місті, а також сплачує левову частку до бюджету і пенсійного фонду, є базовим в економіці області. З огляду на це, можна зробити висновок: влада демонструє велике бажання вести діалог із представниками великого бізнесу і сприяти подальшому розвитку хімічного гіганта. Сергій Тулуб також звернув увагу на екологічний аспект діяльності і оцінив роботу, яка здійснюється в цьому напрямі на підприємстві. Сам же вважає, що понад 300 тисяч зареєстрованих в місті автомобілів, з яких велика кількість уже давно мала б бути «списаною», є основною причиною забруднення навколишнього середовища.

Для оперативного визначення стану атмосферного повітря на підприємстві та навколо нього планується впровадити найсучаснішу систему контролю . Встановлення спеціальних датчиків відображатиме інформацію про екологічний стан, яка буде доступна кожному. Про цю новину повідомив генеральний директор Андрій Коваль.

Судячи з усього, Сергій Тулуб залишився задоволений від відвідин заводу і спілкування з його колективом.


Возврат к списку