<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

09.12.2015

Газорятівники «Азоту» збирають перший урожай бананів

Колектив ВГРЗ Черкаського «Азоту» встигає не тільки виконувати свої професійні зобов’язання щодо забезпечення газової безпеки товариства, але й знаходить час для вирощування екзотичних рослин у зимовому саду. Вперше до фруктового кошика, окрім лимонів і гранатів, додалися ще й банани.

Саджанці бананів у ВГРЗ з’явилися три роки тому. Зазвичай вони починають плодоносити вже через півтора року. Однак спочатку рослинам бракувало простору та світла. Друге дихання в них відкрилося після переселення до теплиці, в облаштуванні якої колективу загону допоміг заступник Технічного директора підприємства Андрій Перехрест.





– Чесно кажучи, ніхто з колег навіть не сподівався, що банани коли­-небудь зацвітуть, а тим більше даватимуть плоди. Попри наші прогнози, у травні цього року один з бананів все­-таки зацвів. Влітку й восени плоди дозрівали. Я по стовбуру зрозумів, що скоро зможемо дегустувати врожай. Він почав тоншати й жовтіти, – розповідає командир ВГРЗ Костянтин Ткаченко.

Крім бананів, у зимовому саду ВГРЗ достигають лимони і гранати. Три роки екзотичного садівництва для бійців загону пройшли не дарма. Сьогодні вони не тільки збирають врожай тропічних фруктів, але й вирощують саджанці, зокрема бананів та лимонів.





На справжній сад перетворилася і територія газорятувального загону. Тут немає жодного вільного клаптика землі. І березовий гай, і щеплені абрикоси, персики, яблуні, груші... Навесні цього року сад ВГРЗ доповнився саджанцями модрини та нектарина.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку