<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

27.11.2015

Навчальний центр Черкаського «Азоту» став базовим для хімічних підприємств холдингу OSTCHEM

У Навчальному центрі Черкаського «Азоту», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), запроваджується програма навчання та підвищення кваліфікації для працівників хімічних підприємств холдингу.

У першу чергу це стосується ПАТ «Концерн Стирол» та ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», які нині простоюють через бойові дії на сході України.

– Головна мета проекту – збереження кадрового потенціалу українських хімічних підприємств. Адже, щоб «виростити» кваліфікованого хіміка, потрібні роки практичної роботи. Керівництво холдингу OSTCHEM зберігає трудові колективи «Стиролу» та Сєвєродонецького «Азоту», виплачує зарплату їхнім працівникам, а відтепер вони ще й матимуть можливість відновлювати виробничі навички на діючому виробництві, – розповідає Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров.

Нині на «Азоті» проходить навчання перша група із 10 спеціалістів Горлівського ПАТ «Концерн Стирол». Це фахівці багатотоннажних виробництв аміаку та карбаміду. Троє спеціалістів підвищують кваліфікацію в цеху з виробництва карбаміду М-6, решта вивчає специфіку аміачного виробництва в цеху А-5.

– Протягом тижня ми проходили підготовку з охорони праці на базі Навчального центру, після чого нас направили в цехи, – розповідає головний інженер Об’єднаного аміачного заводу (ОАЗ) ПАТ «Концерн Стирол», керівник групи Андрій Толоконніков. – Тут ми вивчаємо регламенти, інструкції по робочих місцях, знайомимося з обладнанням і режимом його роботи. Це не лише стимулює процес відновлення професійних навичок і знань, а й дозволяє перейняти досвід у колег, оцінити переваги модернізації, яка була проведена на виробництві аміаку.


Аміачники «Стиролу» на виробництві в цеху А-5

Як зазначив директор департаменту з управління персоналом ПАТ «АЗОТ» Ігор Сергієнко, нині Навчальний центр Черкаського «Азоту» напрацьовує структуру та організацію нового для «Азоту» напряму підготовки кадрів. Планується, що в грудні навчання на базі підприємства проходитиме ще одна група зі «Стиролу», до якої входитимуть спеціалісти з виробництва карбаміду та аміаку, а в січні-лютому підвищуватимуть кваліфікацію працівники інших виробництв та допоміжних цехів цього підприємства. Готує навчальний графік для своїх працівників і Сєвєродонецький «Азот». Планується також, що на базі черкаського Навчального центру за окремими спеціальностями підвищуватимуть кваліфікацію і працівники ПАТ «Рівнеазот».

Навчальний центр Черкаського «Азоту» має ліцензію на підготовку практично всіх спеціалістів, які працюють на виробництві, й прирівнюється до навчального закладу державного зразка. Тому в перспективі зможе не лише підвищувати кваліфікацію працівників підприємств, а й давати їм можливість оволодіти суміжними спеціальностями. Черкаське ПАТ «АЗОТ» має вигідне географічне розташування, завдяки якому до нього легко дістатися з будь-якого регіону країни. До того ж, на підприємстві застосовуються всі основні технології виробництва міндобрив, що дає хорошу практичну навчальну базу.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку