<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

07.10.2015

За ініціативи ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM розробляються професійні стандарти для хімічної галузі

На Черкаському «Азоті», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), розробили перший професійний стандарт, який регулюватиме підготовку машиністів компресорних установок виробництва аміаку.

Професійний стандарт днями вже схвалила й затвердила комісія в складі представників кадрових служб підприємств хімічної галузі, академічних установ та вищих навчальних закладів, а також Федерація роботодавців України.

– Керівництво холдингу OSTCHEM має високий рівень менеджменту та чітке уявлення про подальший розвиток підприємств групи та хімічної галузі в цілому. Зокрема, в розробці професійних стандартів ми вбачаємо один із напрямів ефективної підготовки кадрів. Ці документи потрібні насамперед для організації навчання на виробництві, перевірки кваліфікацій та уточнення обов’язків працівника, – зазначає Ігор Сергієнко, директор департаменту з управління кадрами ПАТ «АЗОТ», Голова Галузевої ради з розроблення професійних стандартів і професійних кваліфікацій Всеукраїнського галузевого об’єднання організацій роботодавців хімічної промисловості. – Сьогодні на ринку праці відчувається брак фахівців, які вже володіють конкретними навичками і відповідають сучасним вимогам виробничих та бізнес-процесів. Тому розроблені та затверджені профстандарти ми направлятимемо до Міністерства освіти і науки України для внесення відповідних змін у програми підготовки спеціалістів у системі професійно-технічної освіти.


Ігор Сергієнко під час вручення студентам-хімікам свідоцтв про присвоєння кваліфікації апаратника

Розпочати свою роботу члени Галузевої ради вирішили зі створення професійних стандартів для групи спеціалістів у межах одного виробництва. Нині для п’яти найбільших хімічних підприємств України актуальним є випуск аміаку. Тому до пілотного проекту, згідно з кількістю пропозицій, увійшли чотири відповідних професії: машиніст компресорних установок, апаратник конверсії, апаратник синтезу та начальник зміни.

На сьогодні вже завершено роботу над проектом профстандарту «Апаратник конверсії виробництва аміаку», який розміщено на сайті Союзу хіміків України та Репозиторію професійних кваліфікацій. Протягом двох місяців він проходитиме обговорення.

Галузеву раду було утворено в серпні 2013 року за ініціативою холдингу OSTCHEM. До неї увійшли представники найбільших хімічних підприємств країни, наукових і навчальних закладів. Окрім розробки профстандартів, рада спеціалізується на системному оцінюванні кадрових потреб української хімічної промисловості.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку