<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

25.09.2015

Хіміки допомогли Клубу Юних Моряків підняти з води корабель

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM допоміг підняти з Дніпра на сушу навчальний корабель Черкаського Клубу Юних Моряків «Ярославець», який потребував капітального ремонту.

Судно вперше за багато років було піднято на сушу. Цю складну операцію виконав багатотоннажний кран «LIEBHERR» Черкаського «Азоту».

Навчальний корабель «Ярославець» служив тренувальною базою для вихованців Клубу Юних Моряків з 1978 року, але більше як 10 років тому він вийшов з ладу і потребував термінового ремонту. Для підняття з води 23-тонного корабля потрібна була спеціальна багатотоннажна техніка, яка є лише на Черкаському «Азоті».

– Ми відгукнулися на прохання департаменту освіти та Клубу Юних Моряків і надали свій кран для підняття навчального корабля. До нас часто звертаються з подібними проханнями. Зокрема, за роки експлуатації цього крану було виконано чимало підйомних робіт на різних висотних об’єктах, зокрема встановлено куполи та хрести на більш ніж двох десятках храмів не лише на Черкащині, а і в інших областях. Сьогоднішня подія – ще одна нагода зробити добру справу, – розповів Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ». – Адже після ремонту корабля, його зможуть нарешті використовувати для практичного навчання вихованців Клубу Юних Моряків, з яких, я переконаний, виростуть майбутні капітани.


Навчальний корабель «Ярославець» готовий до ремонту

На сьогодні в Клубі Юних Моряків займаються 225 маленьких черкащан. Не маючи власного судна, вихованці Клубу проходили практику на кораблях в Севастополі, але після окупації Криму, втратили й цю можливість.

– П’ятнадцять років тому «Ярославець» ходив аж до Херсону, піднімалися на ньому й до Канева та Києва. Потім зламався двигун, підгнив корпус і Клуб міг його використовувати лише як навчальний посібник. Сьогодні в нас з’явилася надія, що матимемо нарешті своє судно для повноцінних практичних занять вихованців. Ми дуже вдячні депутатам міської ради від ПАТ «АЗОТ» та підприємству, завдяки яким ця справа зрушила з мертвої точки, – зазначив Владислав Підгірський, директор Клубу Юних Моряків.

Судно потребує заміни металевої обшивки, яка має серйозні дефекти, дерев’яної частини корпусу, капітального ремонту або заміни двигуна. За попередніми оцінками, на ремонт «Ярославця» потрібно не менше 300 тис. грн. Як розповів депутат Черкаської міської ради, директор департаменту з якості ПАТ «АЗОТ» Іван Сухарьков, цього року міськрада виділила з міського бюджету 117 тисяч гривень для початку ремонтних робіт. Завдання депутатського корпусу наступного скликання – знайти можливість виділити решту коштів, аби завершити розпочату справу.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку