<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

23.06.2015

ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM закінчує ремонт в цеху М-9 з виробництва аміачної селітри

На Черкаському «Азоті», що входить до холдингової компанії OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), завершується ремонт в цеху М-9 з виробництва аміачної селітри, який готується до пуску.

Вимушений простій ПАТ «АЗОТ» використовує для проведення капітальних ремонтів, які відбуваються практично в усіх цехах.

– Зараз ми завершуємо роботи на одному з двох агрегатів цеху М-9 з виробництва аміачної селітри і будемо приступати до його пуску. Після чого відразу ж перейдемо до ремонту другої технологічної нитки, – зазначив Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров. – Ремонти, які нині проводяться, спрямовані в першу чергу на відновлення ресурсу технологічного обладнання та  підвищення продуктивності його роботи.

У цеху М-9 одночасно працюють спеціалісти централізованого електроремонтного цеху (ЦЕРЦ), управління капітальних ремонтів (УКР), цеху централізованого ремонту (ЦЦР), електропостачання (ЕП), захисних покриттів (ЦЗП) та ремонтно-будівельного цеху (РБЦ).

– Всі зусилля цехових ремонтних служб та допоміжних структурних підрозділів  підприємства спрямовані на максимально швидке та якісне виконання робіт, – розповідає начальник цеху М-9 Іван Мартем’янов. – У першу чергу наші спеціалісти з КВПіА відремонтували діафрагму вимірювання потоку повітря на вході в цех, а бригада УКР виконала ремонт відділювача-випарювача, що стоїть на прийомі газоподібного аміаку. Виконати ці роботи можна було лише під час повної зупинки цеху і ми скористалися такою можливістю.


Працівники ЦЦР та М-9 встановлюють відремонтований електродвигун

Оперативно було виконано масштабний ремонт системи подачі повітря на киплячий шар агрегату №1. У ньому були задіяні відразу кілька ремонтних служб. Тривають роботи і безпосередньо в башті першої технологічної нитки, де бригада (УКР) закінчує ревізію та попереджувальний ремонт обладнання.

Планується, що вже на  початку липня цех М-9 зможе розпочати виробництво аміачної селітри для осінньої посівної.

У першому кварталі нинішнього року частка аміачної селітри Черкаського ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM на внутрішньому ринку склала 51%.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку