<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

23.04.2015

Виробництво ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM відповідає міжнародному стандарту якості

На Черкаському «Азоті», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), завершився наглядовий аудит системи менеджменту якості на відповідність вимогам міжнародного стандарту ISO 9001. Ресертифікацію провели незалежні експерти дочірнього підприємства міжнародної компанії «Intertek».

Щорічне підтвердження сертифіката ISO 9001:2008 гарантує, що всі процеси в структурних підрозділах підприємства чітко регламентовані і відповідають вимогам міжнародних стандартів. Зокрема це дозволяє підприємству залишатися потужним виробником і постачальником добрив на внутрішньому й зовнішньому ринках, а також надійним бізнес-партнером.



– Ми успішно пройшли аудит та вкотре підтвердили, що всі процеси на підприємстві здійснюються в керованих умовах і спрямовані на постійне підвищення якості продукції. Така висока оцінка, безперечно, є результатом модернізації підприємства та системної роботи, спрямованої на вдосконалення внутрішньої системи менеджменту якості, – зазначає Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ».

Програма проведення аудиту передбачала перевірку як виробничих, так і допоміжних цехів. Експерти перевірили документацію, побували на виробничих майданчиках, насамперед у цехах А-3, М-2 та М-9, поспілкувалися з керівниками та працівниками структурних підрозділів. За результатами наглядового аудиту невідповідностей вимогам міжнародного стандарту не виявлено.

Також у рамках наглядового аудиту внутрішні аудитори інтегрованої системи менеджменту ПАТ «АЗОТ» пройшли курс перепідготовки. 31 особа невдовзі отримає сертифікат, який надаватиме їм право на проведення відповідних перевірок.

Вже у вересні цього року планується вихід нової версії стандарту ISO 9001:2015. Основна мета – об’єднати всі актуальні досягнення різних організацій, щоб сприяти кращому розумінню компаніями вимог ринку, дати їм можливість визначити нові вектори розвитку.

– Після затвердження цієї версії ми оберемо пілотний цех, на базі якого відпрацьовуватимемо нові норми стандарту. Вони дозволять нам удосконалити систему менеджменту, зокрема в питаннях компетентності персоналу, інновацій, управління витратами, запобігання ризикам тощо, – зауважує Крістіна Здоровець, начальник відділу інтегрованої системи менеджменту ПАТ «АЗОТ».

Нагадаємо, в 2004 році керівництво ПАТ «АЗОТ» ухвалило рішення про розробку й впровадження інтегрованої системи менеджменту в складі систем менеджменту якості, екологічного менеджменту, управління охороною праці та промислової безпеки. На сьогодні підприємство сертифіковане за трьома міжнародними стандартами – ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 та OHSAS 18001:2007. У 2012 році Черкаський «Азот» взяв участь у 17-му Українському національному конкурсі якості. Згідно з рішенням комісії, підприємство стало лауреатом конкурсу, що є визнанням високого рівня ділового вдосконалення товариства.

Прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку