<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

03.03.2015

ПАТ «АЗОТ» долучився до медичного проекту Міжнародної організації праці

Черкаський «АЗОТ» OSTCHEM долучився до проекту Міжнародної організації праці та ЮНЕЙДС «Добровільне консультування та тестування на ВІЛ для працівників», завдяки чому співробітники підприємства зможуть безкоштовно та анонімно здати аналіз на ВІЛ­-інфекцію.

На жаль, Україна залишається лідером в Європі за масштабами поширення ВІЛ-­інфекції. За оцінками експертів тієї ж ЮНЕЙДС, в Україні з ВІЛ-­інфекцією живе до 270 тисяч осіб. І тільки кожен другий знає про свій діагноз. Підступність цієї смертельно небезпечної хвороби полягає в тому, що вона може роками себе не проявляти. Симптоми, які в першу чергу повинні насторожити інфікованого, – це різке зниження імунітету, що супроводжується хронічними захворюваннями дихальних шляхів, наривами тощо.



– ВІЛ-­інфекцією можна заразитися лише через незахищений статевий контакт, або ж безпосередньо через кров. Проблема в тому, що ця хвороба давно вийшла за межі певних соціальних груп і може загрожувати кожному, – розповідає головний лікар МСЧ ПАТ «АЗОТ» Віктор Яловой. – Близько 90 відсотків людей, які живуть з ВІЛ, це люди віком від 15 до 49 років. Тобто, працездатне населення. Програма, запропонована Міжнародною організацією праці, повністю анонімна. Забір крові на підприємствах здійснюватиметься фахівцями центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД. У разі якихось підозр, інформація повідомлятиметься безпосередньо людині, яка здавала аналіз.

Як зазначив Віктор Яловой, в Україні діють закони, які захищають права ВІЛ-­інфікованих та хворих на СНІД людей. Зок­рема, гарантують їм право на анонімність, забороняють якимось чином принижувати їхню гідність чи обмежувати права. Щоб не виділяти ВІЛ-інфікованих в окрему категорію, не вести облік таких осіб тощо, в медицині вже багато років прийнято працювати з будь-­яким пацієнтом так, ніби він є потенційним носієм інфекції, тобто використовувати одноразові медичні інструменти, гумові рукавички тощо.

На Черкащині проект доб­ровільного консультування й тестування на ВІЛ впроваджує  Федерація профспілок  області та обласний центр профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД за участю обласного відділення ВБО «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ» за підтримки Об’єднаної Програми ООН з ВІЛ/СНІДу (ЮНЕЙДС) і Фонду народонаселення ООН (ФН ООН). У ньому взяли участь великі підприємства й навчальні заклади Черкащини. «Азоту» буде надано близько 500 безкоштовних тест­-систем. Планується, що тестування можна буде пройти в березні.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку