<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

04.02.2015

У 2014 році Черкаський «Азот» збільшив виробництво продукції на 2,8%

У 2014 році OSTCHEM інвестував у розвиток Черкаського «Азоту» майже 150 млн. грн., що дозволило не лише збільшити обсяги виробництва, але й істотно заощадити на енергоресурсах. Підприємство реалізувало продукції майже на 6 млрд. грн. (на 1,1 млрд. грн. більше, ніж у 2013 році). Завод цілеспрямовано працював на забезпечення мінеральними добривами українських виробників сільськогосподарської продукції: 71,1% виробленої продукції було поставлено українському АПК, 28,9% – на експорт. Обсяг виробництва продукції зріс на 2,8% порівняно з минулим роком.



У 2014 році Черкаський «Азот», що входить до холдингу OSTCHEM (об'єднує підприємства азотної хімії Group DF), встановив рекорд за обсягом виробництва аміаку й КАС. Так, підприємство виробило 129,1 тис. тонн товарного аміаку (у 2013 році – 37,9 тис. тонн) і 249,5 тис. тонн карбамідо-аміачної суміші (у 2013 році – 230,7 тис. тонн).
 
Крім того, значно перевищив планові завдання цех М-9, виробивши 920,6 тис. тонн аміачної селітри.
 
– Минулого року ми відчули переваги холдингу. Через події на Сході України з метою підвищення рівня безпеки холдинг OSTCHEM зупинив два з чотирьох підприємств. Тому ми нарощували обсяги виробництва на діючих Черкаському «Азоті» і «Рівнеазоті», що дозволило нам повністю виконати всі зобов'язання перед аграріями. Наприклад, Черкаський «Азот» істотно збільшив обсяги виробництва аміаку та КАС, а також зберіг обсяги виробництва аміачної селітри й карбаміду. Якщо проаналізувати виробничі показники з 2006 року, то можна побачити, що черкаське підприємство торік навіть встановило новий рекорд з виробництва товарного аміаку. Підприємство залишається орієнтованим на внутрішнього покупця. 71,1% від загального обсягу виробленої продукції продається на внутрішньому ринку й тільки 28,9% – на зовнішньому, – коментує Олександр Халін, генеральний директор OSTCHEM.
 
Загальний розмір інвестицій холдингу OSTCHEM у розвиток Черкаського «Азоту» в 2014 році склав майже 150 млн. грн. Реалізація програми капітальних ремонтів і проектів модернізації основних технологічних цехів дозволили не тільки відновити ресурс обладнання, але й забезпечити зниження виробничих ризиків, стабільність виробництва та водночас скоротити енерговитрати.
 
– Ми намагаємося досягати зменшення собівартості готової продукції й видаткових коефіцієнтів. У 2014 році показовими стали результати використання природного газу, необхідного для виробництва аміаку, карбамідо-аміачної суміші, аміачної селітри й карбаміду. Так, для виробництва 1 тонни аміаку (виробляється в цехах А-3 і А-5) у середньому потрібно 1066 м³ газу, 1 тонни аміачної селітри (виробляється в цеху А-9) – 514 м³ газу, 1 тонни КАС (виробляється в цеху М-7) – 442 м³ газу, 1 тонни карбаміду (виробляється в цехах М-2 і М-6) – 740 м³ газу. Ми модернізуємо виробничі потужності для підвищення конкурентоспроможності наших підприємств, – підкреслив Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «Азот».
 
Черкаський «Азот» досяг істотного зниження витратних коефіцієнтів природного газу на двох виробництвах аміаку завдяки виконанню капітальних ремонтів і постійної реконструкції діючого обладнання. Зокрема, у цеху А-3 проведено ремонт котла-утилізатора агрегату синтезу із заміною двох петель верхнього ряду (кожна з петель австрійського виробництва коштує 4,5 млн. грн.), а у відділенні підготовки синтез-газу модернізовано компресор за рахунок встановлення сучасних газодинамічних ущільнювачів нового покоління. Усі виконані роботи дозволили цеху заощадити 11,4 млн. м³ природного газу та 1,04 кВт/год електроенергії у 2014 році. Усього в модернізацію й капітальний ремонт цеху А-3 підприємство інвестувало 31 млн. грн. У цеху А-5 з виробництва аміаку було перевантажено каталізатор у реакторах метанування і гідрування сірчистих сполук, що дозволило відновити проектне навантаження. На капітальний ремонт цеху А-5 підприємство спрямувало 12 млн. грн.

Возврат к списку