<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

26.12.2014

Підприємці та аграрії разом сприятимуть розвитку Черкащини

Голова Правління ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM Віталій Скляров взяв участь у передачі Черкаської обласної телекомпанії «Рось» «Країна, яка нам потрібна», під час якої обговорювалися засади створення нової громадської організації –  «Об’єднання територіальних громад». До неї увійшов і Черкаський «Азот».

У дискусії взяли участь голова цієї громадської організації, депутат обласної ради Наталія Старікова, почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств» Петро Душейко, засновник СТОВ «Дніпро» Олексій Душейко, народний депутат України 4, 5 та 6 скликань, засновник фірм «Агро-Рось» та «Агро-Рось-Інвест» Анатолій Семинога, а також студенти черкаських вузів – ЧНУ і Європейського університету.

Загалом мова йшла про те, що в країні назріває необхідність реальної децентралізації влади, за якої місцевим громадам надавалося б більше прав та можливостей вирішувати саме ті питання, які дійсно актуальні і потребують якнайшвидшого вирішення. А гроші, які нині заробляє реальний сектор економіки – промислові та сільгосппідприємства, фермери, підприємці, більше залишалися на місцях. Поки ж готується законодавча та виконавча база таких перетворень, аграрії та промисловці Черкащини вирішили об’єднатися в громадську організацію, щоб мати змогу спільно вирішувати наболілі для всіх питання та розвивати свій регіон.

Н.Старікова, В.Скляров та П.Душейко в студії ТРК «Рось»

– Черкащина – аграрна область, а наше підприємство, в зв’язку з подіями на Сході України, залишилось на сьогодні найбільшим вітчизняним виробником мінеральних добрив, – зазначив Віталій Скляров. – Коли ж «Азот» опинився під загрозою закриття через Постанову Кабміну про заборону використання з підземних сховищ наперед придбаного керуючою компанією газу, під ударом опинилися і аграрії, в яких незабаром почнеться весняна посівна, і самі черкасці, оскільки наше підприємство бюджетоутворююче. Відрахування, які воно сплачує, – це зарплати працівників бюджетної сфери, пенсії та інші виплати, які потрібно робити місту. Саме «Азот» нині очищає стоки обласного центру, витрачаючи мільйони на утримання очисних споруд та частини міського колектора.

Те ж саме можна сказати й про інші підприємства, які нині працюють в області. Всі вони пов’язані між собою, утворюючи єдиний господарський комплекс, що утримує інфраструктуру та соціальну сферу населених пунктів. Об’єднання їхніх зусиль заради спільного блага територіальних громад і Черкащини в цілому й ставлять собі за мету члени створеної громадської організації.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку