<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

14.05.2014

Аграрії області активно застосовують добрива Черкаського «Азоту»

Більшу частину виробленої продукції ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM постачає нині на внутрішній ринок. Користуються близькістю до потужного виробника міндобрив і черкаські аграрії, які активно закуповували їх для цьогорічної посівної.

– Ми купуємо добрива лише на Черкаському «Азоті». На сезон нам потрібно близько 400 тонн селітри, 200 тонн КАСу, 120-­150 тонн безводного аміаку і до 50 тонн карбаміду, – розповідає головний агроном СТОВ «Зоря» с. Руська Поляна Микола Сарапін. – Безводним аміаком підживлювали цього року кукурудзу, аміачною селітрою – озимі та ярі зернові, КАС вносили під озиму пшеницю та ріпак.

Третій рік використовує черкаський КАС СФГ «Дружба» (с.Павлівка, Тальнівський р-­н).

– Завдяки наявності в карбамідо-­аміачній суміші різних форм азоту, забезпечується живлення рослин цим елементом протягом тривалого часу після внесення добрив, – зазначив директор СФГ «Дружба» Сергій Тульчинський. – До того ж, внесення КАС добре поєднувати в одній суміші з пестицидами, що дозволяє скоротити кількість операцій з догляду за посівами.

Аграрії дуже задоволені КАСом, адже ці добрива більш рівномірно вносяться, краще засвоюються рослинами і не потребують великої кількості вологи для розчинення. Наразі це актуально для Черкащини, оскільки кількість опадів зменшується.

З поширенням сучасної техніки попит на КАС зростає

СТОВ «Зоря» розташоване зовсім поряд біля ПАТ «АЗОТ», тому пов’язані товариства не лише економічно, а й спільним доброчинним проектом – підтримують обласний фонд «Милосердя та здоров’я». 

– Ми вже багато років надаємо через фонд продукти для дітей­-інвалідів, сиріт. Також підтримуємо соціальну сферу свого села, – розповідає директор СТОВ «Зоря» Іван Дарієнко. –  Я знаю, що і «Азот» багато робить для розвитку соціальної інфраструктури міста і вважаю, що саме за такими соціально відповідальними підприємствами майбутнє. Хоча сільгоспвиробникам нині живеться нелегко: ростуть ціни на пальне, запчастини, засоби захисту. Очевидно, є свої труднощі і в хіміків, оскільки здорожчання газу тягне за собою підвищення ціни на їхню продукцію. Хотілося б, щоб держава підтримувала вітчизняних виробників і в промисловості, і в сільському господарстві. 

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку