<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

10.04.2014

Центральній лабораторії ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM виповнюється 50 років

Щороку календарна дата 14 квітня для колективу Центральної лабораторії ПАТ «АЗОТ» є іменинною. Саме цього дня далекого 1964 року був створений цей структурний підрозділ, співробітники якого за 50 років трудової діяльності зробили значний внесок у забезпечення виконання плану технічного розвитку товариства, проведення розробки нових видів продукції, впровадження сучасних досягнень науки, спрямованих на інтенсифікацію виробництва та поліпшення техніко-економічних показників діючих процесів і обладнання.

Забезпечення цехових лабораторій методами аналізу, безпосередня участь в організації та проведенні аналітичного контролю, виявлення і усунення вузьких місць технології, визначення викидів, витрат сировини, матеріалів, продуктів. Це далеко не ввесь перелік запланованого та зробленого. А ще постійна увага фахівців спрямована на поліпшення продукції, що виробляється (аміачна селітра, карбамід, іонообмінні смоли, капролактам), на підвищення ефективності каталітичних процесів, на зниження корозії устаткування, на розробку методів біохімічної очистки стічних вод тощо.


За період діяльності колектив Центральної лабораторії вніс значний вклад у поліпшення якості продукції. Навряд чи під силу підрахувати скільки корисного зробили для розвитку підприємства Ю.А.Вахрушев, А.М.Таланов, З.М.Бардик, І.Є.Підмогильний, О.В.Синиця, Є.О.Копилова, Т.С.Кисельова, М.Х.Дем'яненко, В.М. Кирпатенко, Г.К.Петрова, Т.М.Мозгушина, Б.А. Ідашкіна, Г.І.Самарець, Н.В.Ярова, А.І.Гончаров, М.І.Герасименко, П.М.Шпак, О.А.Плисюк, Є.О.Кодаченко, В.С.Таланова,  Л.В.Литвиненко, К.Д.Чорнобривець, С.Д.Попова, С.М.Ільїчов,  В.М.Пастухова, Л.В.Катаєва, Н.М.Сорич, Л.О.Ковбасенко, І.І.Культенко, Л.П.Ванюшина, В.З.Іванова, Л.В.Лісіна, О.В.Крижанівська.

У роки найбільшого економічного підйому підприємства будувалися і пускалися нові виробництва, розширювалися можливості лабораторії, росли професійно її творчі кадри. А перераховані досвідчені професіонали здійснювали вміле наукове керівництво основними розробками. Глибокі знання, напрацьований досвід дали міцне підґрунтя для подальшого розвитку лабораторії.

Першим начальником Центральної лабораторії був призначений М.О. Палагута – енергійна, розумна, талановита людина. В подальшому, в 1969 році, керівником ЦЛ став Ю.А. Вахрушев. Він очолював колектив понад 30 років. Під його керівництвом виконувалися заходи, спрямовані на пуск нових цехів і освоєння потужностей, зокрема: М-4, А-3, А-5, виробництв іонообмінних смол та капролактаму; на поліпшення якості продукції тощо. За активну трудову діяльність Юрій Аполлінарійович нагороджений знаком «Відмінник хімічної промисловості СРСР». Він – кандидат хімічних наук, автор 44 науково-технічних публікацій, 12 винаходів, 23 раціоналізаторських пропозицій, впроваджених у виробництво. Після досягнення пенсійного віку з ентузіазмом продовжував трудитися і займатися улюбленою справою. Піввіковий ювілей цеху співпав з особистим ювілеєм Юрія Аполлінарійовича. 23 березня він відсвяткував свій 80-й день народження. Колектив лабораторії щиро вітає шановного Юрія Аполлінарійовича у продовження величного ювілею і бажає йому міцного здоров'я та подальших життєвих удач.

Сьогодні ЦЛ – це невеликий, але злагоджений колектив, який об'єднує як справжніх майстрів своєї справи із багаторічним стажем, так і допитливу молодь.

У 2001 році структурний підрозділ очолила досвідчений фахівець Світлана Володимирівна Загорулькіна. На посту керівника вона приймає рішення в складних виробничих ситуаціях. Їй вміло вдається організовувати роботу колективу. Під її пильною увагою постійно перебувають не тільки виробничі питання, а й ремонтно-побутові проблеми всього корпусу.

Спільні зусилля колективу позначені результатами. Нагрудним «Знаком пошани за заслуги перед хімічною галуззю України» нагороджена Ірина Миколаївна Федулова, медаллю «За працю і звитягу» – Світлана Юріївна Кузнєцова, численними почесними грамотами – працівники колективу.

Колектив ЦЛ вміє не лише плідно працювати, а й добре відпочивати. Актив організовує цікаві екскурсійні подорожі до Дня хіміка, святкування Нового року, Дня захисника Вітчизни, 8 Березня. Ці заходи давно вже стали традиційними.

З нагоди спільного виробничого ювілею вітаємо всіх причетних до створення і становлення Центральної лабораторії. Бажаємо на наступне півстоліття плідних професійних удач та ефективної продуктивності на благо всього підприємства.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку