<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

04.11.2013

Вишитими шедеврами Сергія Притули милувалися волиняни

Місто Володимир-Волинський, що на Волині, згадується ще на сторінках «Повісті минулих літ» і  має велике історичне надбання. Тут часто проходять цікаві мистецько-культурні заходи, працюють персональні, загальні та колективні виставки народних умільців цього регіону, а під час святкування Дня міста відбувається традиційне театралізоване дійство «Володимирський узвіз».

Не минула така приємна участь і нашого земляка, працівника цеху зв’язку Черкаського ПАТ «АЗОТ» Сергія Притулу. Три тижні поспіль в місцевому історичному музеї тривала виставка його вишитих картин.  Спочатку  унікальні роботи Сергія Васильовича було продемонстровано гостям шостого районного фестивалю традиційної національної культури «Український коровай-сузір’я», а далі експозицію перенесли до музею, аби відвідувачі мали змогу помилуватися високою майстерністю та непересічним талантом митця, який за допомогою голки та нитки у найдрібніших деталях творить неперевершені картинні шедеври. Відкрити виставку своїх вишитих світлин випала честь самому автору. Сергій Васильович розповів присутнім про творчий шлях, відстанню вже понад 20 років, та мистецькі здобутки. Ним вишито близько двохсот полотен, більшість з яких перебуває в приватних колекціях.


За участь у фестивалі Сергію Васильовичу вручили Подяку, а під час відкриття експозиції своє захоплення його роботами висловили місцеві вишивальниці Віра Оніщук та Марія Ваврисевич. Співробітники  музею підготували цікаву програму, де інформація про мистецтво вишивки перепліталась з музичним супроводом та поетичними номерами.

– Я відчував теплоту душі кожного відвідувача і те, з яким зачаруванням вони сприймали мої картини, що є найбільшою нагородою для творця. Здебільшого, це були портретні роботи, а також кілька вишитих композицій. Здається, мені вдалося переконати шанувальників цього виду мистецтва, що й чоловікам під силу це заняття, – ділиться враженнями Сергій Васильович. 

Народний умілець представив волинянам та гостям міста 25 картин, вишитих за останні роки. Одну з них  зовсім свіжу – портрет Тараса Шевченка – Сергій Притула передав у дарунок Володимир-Волинському історичному музею.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM 

Возврат к списку