<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

25.10.2013

Роботу влади в місті контролюватимуть… його жителі

Більше сотні людей, представників понад 20-ти громадських організацій, профспілок та комітетів мікрорайонів міста офіційно заснували Громадську раду Черкас. Основна мета її створення – налагодження ефективного діалогу влади та громади, стимулювання влади до дій та прозорості у прийнятті важливих для громади рішень.

Необхідність створення такої ради назрівала давно, адже влада не може, чи й не хоче наводити лад у місті, незважаючи на те, що завдяки угоді, укладеній між ПАТ «АЗОТ», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF) та владою, підприємство протягом двох років перерахувало до бюджету величезні суми коштів. Разом з тим «Азот» дотримується домовленостей, демонструючи високу соціальну відповідальність, стандарти якої ініційовані особисто Головою Наглядової Ради Group DF Дмитром Фірташем у рамках програми «Збережи своє місто». Підприємство капітально відремонтувало Палац культури «Дружба народів» та площу біля нього, в місті встановлюються дитячі майданчики, виробництво яких налагоджено безпосередньо на «Азоті». Підприємство також взяло шефство над десятьма міськими школами…


– Влада обіцяла, що буде повністю завершено ремонт доріг, проведено транспортну реформу, реалізовано енергозберігаючі проекти в школах, модернізовано систему ЖКГ. Проте гроші були використані не за призначенням, – пояснила почесний президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська, яка очолила новостворену Громадську раду. – Тому й народилися численні благодійні та волонтерські проекти, проводилась робота в мікрорайонах міста.

Після проведення громадських слухань у мікрорайонах Черкас було окреслено сотні проблемних питань, характерних для всього міста. Вирішення більшості з них у компетенції міської влади. Громадська ж рада створюється для того, щоб донести до неї потреби черкасців та проконтролювати куди і чому спрямовуються, сплачені ними у вигляді податків та зборів кошти. Адже, згідно з даними тижневика «Дзеркало тижня» (від 21.06.2013), за показником розміру бюджету розвитку до кількості населення Черкаси у 2012­2013 роках були на першому місці, випереджаючи навіть столицю і такі великі міста як Одеса, Харків та Львів. Однак за показниками комфортності життя, Черкаси посідають 31 місце серед 33 українських міст (за даними досліджень журналу «Фокус»). Менш комфортніше живеться лише жителям Тернополя та Умані.

Планується, що 5 листопада відбудеться засідання Правління Громадської ради, будуть розроблені конкретні пропозиції, і Громадська рада Черкас вимагатиме їх реалізації владою міста. Зокрема, пропозиції стосуватимуться транспортної реформи, розвитку інфраструктури та ЖКГ, соціального захисту ветеранів та пенсіонерів, освіти, медицини, спорту... Адже в 2014 році бюджет розвитку Черкас очікується в рази меншим, порівняно з двома попередніми роками, і витрачати його на якісь «прожекти» – неприпустимо.

Механізми громадського контролю, який планує використовувати новостворена громадська організація: запровадження звітності депутатів перед своїми виборцями, громадські слухання щодо основних проблем розвитку міста (транспорт, ЖКГ, освіта, медицина); бюджетні слухання (звіт про виконання та наповнення бюджету, ухвалення пріоритетів бюджету розвитку); присутність органів громадського контролю на засіданнях сесії міської ради.

Найбільшою проблемою Черкас залишаються погані дороги, відсутність тротуарів та незадовільна робота транспорту. На сьогодні у місті працюють 45 тролейбусів (у вихідні – 8). При цьому місто не має жодного автобуса, а комерційно вигідні маршрути віддані приватним перевізникам (300 машин).

Нині Громадська рада наголошує на необхідності впровадження в місті транспортної реформи та ініціюватиме проведення громадських слухань з цього питання. Члени Громадської ради запрошують до своїх лав усіх небайдужих черкасців, які хочуть змінити на краще своє життя та життя рідного міста.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку