<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

23.09.2013

СОЮЗ ХІМІКІВ УКРАЇНИ, ФЕДЕРАЦІЯ РОБОТОДАВЦІВ УКРАЇНИ, ХОЛДИНГ OSTCHEM ІНІЦІЮЮТЬ РЕФОРМУВАТИ СИСТЕМУ БЕЗПЕКИ ПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА І ОХОРОНИ ПРАЦІ

У четвер, 19 вересня 2013 року, на базі ПАТ "Рівнеазот" OSTCHEM відбулося засідання Союзу хіміків України, присвячене питанню підвищення рівня промислової безпеки та охорони праці у хімічній галузі України. Воно відбулося під головуванням Голови Федерації роботодавців України, Голови Ради Групи компаній Group DF Дмитра Фірташа.

Також у засіданні взяли участь голова Союзу хіміків України Олексій Голубов, генеральний директор холдингу OSTCHEM (до холдингу входять чотири найбільших хімічних підприємства України – «Рівнеазот", "Черкаський Азот", "Концерн Стирол", "Сєвєродонецьке об’єднання Азот) Олександр Халін, голова Рівненської ОДА Василь Берташ, перший заступник Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Віктор Шайтан, керівники науково-дослідних інститутів та організацій, організації профспілок працівників хімічної галузі тощо.

Пропонується реформувати систему безпеки промислового виробництва і охорони праці.

"Промислова безпека для всіх українських підприємств – це питання номер один. Ми повинні переглянути всі нормативи безпеки", – заявив Дмитро Фірташ, Голова Федерації роботодавців України, Голова Ради Групи компаній Group DF на засіданні.

За його словами, середній вік українських підприємств становить близько 50 років, а підприємств хімічної галузі – 60 років. Тому потрібно приділяти безпеці істотно більше уваги і переглядати нормативи бази раз на 5-10 років.

"Нормативи промислової безпеки застаріли. Наприклад, процедура контролю за технічним станом трубопроводів на хімічних підприємств визначає інструкція, випущена в 1969 році. І за всі ці роки вона жодного разу не переглядалася", – підкреслив Дмитро Фірташ. «Аналогічна ситуація в металургії, енергетиці та інших галузях» – зауважив Голова ФРУ.

Голова Федерації роботодавців України звернувся до присутніх на нараді представників науково - дослідних інститутів, співробітників підприємств хімічних підприємств почати підготовку пропозицій щодо змін нормативів безпеки.

"Я обговорював це питання з Прем'єр-міністром України. Він сказав, що чекає пропозицій і готовий організувати роботу в рамках державної комісії з перегляду нормативів безпеки", – сказав Дмитро Фірташ.

Зібрані в обговоренні пропозиції збираються передати Уряду.

Говорячи про модернізацію азотних підприємств OSTCHEM (холдинг об’єднує активи азотної хімії Group DF), Дмитро Фірташ, як Голова Ради Групи компаній Group DF сказав, що з 2010 року в модернізацію чотирьох азотних підприємств OSTCHEM було вкладено 3,2 мільярда гривень. 30-40% з цих – кошти, вкладені в промислову безпеку ". Дмитро Фірташ повідомив, що в 2013 році в підприємства OSTCHEM буде вкладено 1,5 млрд. грн.

Возврат к списку