<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

21.08.2013

У цеху М-2 з виробітку карбаміду триває плановий капітальний ремонт

Модернізація та ремонт обладнання в цеху М-2 Черкаського ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM триватимуть три тижні. За цей час необхідно виконати значний обсяг робіт, тож ремонтники нині трудяться не покладаючи рук.

– Серед найбільш масштабних завдань цьогорічного капремонту – заміна стрипера, ремонт скрубера та градирень. Також маємо технічні рішення, які тепер зможемо реалізувати.
Впровадження запланованого комплексу заходів забезпечить ефективну роботу обладнання, – зазначає начальник цеху М-2 Дмитро Артюхов. – Автором ідей став як колектив нашого цеху, так і виробничий та технічний відділи, відділ головного механіка. Всі пропозиції треба було опрацювати, вдосконалити й затвердити.


Підрядники проводять демонтаж стрипера

Колектив цеху бере активну участь у ремонтних роботах. Крім того, до всіх процесів залучили не лише групу допоміжних цехів підприємства (УКР, КВПіА, ЦЗП, ЦЦР та ін.), але й підрядні організації. Зараз триває заміна стрипера – одного з найважливіших апаратів у вузлі синтезу. Новий агрегат мінімізує ризики позапланових зупинок та забезпечить надійну роботу цеху. Виконує цю місію одеська будівельна компанія «Професіонал».

– Це не перший апарат, який мені доводиться встановлювати. На монтажі подібного обладнання працюю років 30, – говорить начальник дільниці «Професіоналу» Микола Щербаков. – Протягом трьох тижнів мої «бійці» займатимуться демонтажем старого та облаштуванням нового стрипера.

 
М.І.Щербаков біля стрипера, що невдовзі буде встановлено

Паралельно продовжується комплексний ремонт на двох градирнях цеху.
У кожній секції працівники управління з капітального ремонту замінять дифузори. Виготовленням і фарбуванням конструкцій, як зазначив бригадир УКР Олексій Підлісний, теж займався їхній підрозділ. До речі, одну градирню модернізують. Працівники черкаської підрядної організації «Теплосервіс-2000» нині демонтують старе устаткування.

– Ми поміняємо форсунки, насадки, зрошувачі, краплевловлювачі. Залишимо тільки вентилятор. Завершиться ремонт встановленням обшивки на споруді, – розповідає заступник начальника цеху М-2 Дмитро Толмачов. – Реконструкція внутрішнього механізму градирні сприятиме швидкому зниженню температури оборотної води до регламентних норм, що дозволить цеху стабільно працювати в теплий період року.


«Польова» нарада майстрів «Теплосервісу-2000»

Крім стрипера, в М-2 капітально відремонтують ще один апарат високого тиску – скрубер, а також замінять апарати компресії Е102 та К104/2. В теплообміннику Е-721 встановлять нові пучки труб, що дозволить продовжити термін його експлуатації. До того ж, підрядники почистять теплообмінне обладнання. Додаткового ефекту очікують і від фільтра оборотної води. Старший майстер УКР Володимир Петраш констатував, що монтаж установки виконано на 90%. Тепер залишилося «прив’язати» його до теплообмінника.

– Ремонт ще триває, однак його ключових учасників відзначити можу, – говорить Дмитро Артюхов. – Добре свої обов’язки виконує старший майстер цеху Костянтин Леонідович Перехрест. Він курує проведення основних робіт – ремонт апаратів високого тиску, зокрема стрипера, всього обладнання на етажерках синтезу, десорбції та дистиляції. Також належне треба віддати працівникам лабораторії корозії, з якою ми дуже плідно співпрацюємо. Саме вони діагностують апарати, дають рекомендації стосовно технології ремонту. Суттєво допомагає нам і відділ головного механіка, який очолює Олексій Валерійович Буров.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку