<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

20.08.2013

Цех ВПіПК проводить антикорозійні роботи на градирнях

Градирні Черкаського ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM продовжують змінювати своє «обличчя». Цьогоріч вже було пофарбовано одну споруду для охолодження води. Проведення таких заходів – лише частина запланованого обсягу робіт у цеху водопостачання і промислової каналізації (ВПіПК).


Цього року на водооборотному циклі №5 пофарбують чотири градирні

Над «зовнішністю» градирень почали працювати минулого року. Тоді свій колір змінили по дві споруди на водооборотних циклах №3 та №9. У 2013 році пофарбують чотири градирні на водооборотному циклі №5. Основною метою цих заходів є захист металоконструкцій від корозії та поліпшення естетичного вигляду споруд.

– Фарбуванню градирні, яке триватиме близько місяця, передують її відключення та осушення, – зауважує майстер дільниці цеху ВПіПК Андрій Прокопенко. – Ми дотримуємось визначених норм. Підготовчі роботи необхідно виконати так, щоб не порушився технологічний процес. Лише після відповідного алгоритму дій можна буде оформити наряд-допуск.


Бригада слюсарів АВР на чолі з начальником цеху О.Б.Сандецьким

У підготовці споруди до фарбування бере участь бригада слюсарів аварійно-відновлювальних робіт (АВР). Нікіта Соколовський працює на підприємстві четвертий рік. Серед його обов’язків – ремонт насосів та обслуговування градирень.

– Ми вже злили й перекрили воду. Конструкція готова для подальшої чистки, – говорить слюсар. – По завершенню передамо об’єкт підрядникам.

Антикорозійними роботами цех не обмежиться. Восени, коли зменшиться навантаження на градирні, фахівці ВПіПК проведуть ремонт двох вентиляторів, які вже відпрацювали свій ресурс.

– Протягом двох-трьох місяців ми замінимо гідромуфти, редуктори та електродвигуни. Капітальний ремонт проводитиметься на третьому й на п’ятому водооборотному циклах – по одному вентилятору на кожному, – говорить начальник цеху ВПіПК Олександр Сандецький. – У результаті ми отримаємо більш сучасне обладнання. Підтримання температурного режиму, визначеного технічним регламентом, – одне із основних завдань у водооборотному циклі.

Неподалік від градирень розташований корпус №271, де зараз ремонтують покрівлю. Пізніше, за словами начальника цеху, тут встановлять нові вікна. Вже навіть тендер провели. До речі, саме в цій будівлі цілодобово функціонує насосна станція водооборотного циклу №5. Її потужність становить більше 300 тис. м3 води на добу. Роботу насосів постійно контролюють фахівці цеху. Машиніст насосних установок Наталія Вергелес працює тут з 1996 року.

– У нас дуже відповідальна робота. Постійно слідкуємо за показниками роботи оборотного циклу: тиском, температурою, рівнем води в резервуарах. Крім того, перевіряємо параметри техпроцесу на обладнанні в машинному залі, – зауважує Наталія Петрівна.


Н.П.Вергелес контролює параметри техпроцесу на ЦПУ

Як зазначив Олександр Сандецький, цех ВПіПК сформував попередній план капремонтів на 2014 рік. Одним із проектів є продовження заміни мережі пожежо-господарського водопостачання, що сприятиме стабільній подачі води у виробничі цехи, підвищенню рівня пожежної безпеки на об’єктах акціонерного товариства, зниженню рівня аварійності водних магістралей.

Нагадаємо, протягом 2005 – 2011 рр. на підприємстві було реконструйовано 9,5 км водних «артерій».


ДЛЯ ДОВІДКИ
Цех водопостачання і промислової каналізації є самостійним структурним підрозділом підприємства з 1970 року. Він забезпечує річковою, оборотною, пожежо-господарською водою всі цехи товариства, а також організовує відведення виробничих і побутових стоків. На балансі цеху перебуває 20 будівель, 35 споруд, 224 км підземних комунікацій, які обслуговують 95 працівників.

За матеріалами Прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM

Возврат к списку