<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

04.04.2013

На Черкаському ПАТ «АЗОТ» визначали найкращих зварювальників

Конкурс професійної майстерності серед зварювальників на Черкаському «Азоті» було організовано вперше. Він пройшов днями в управлінні капітальних ремонтів, і фактично є підготовкою до конкурсу зварювальників підприємств OSTCHEM Group DF, який, можливо, пройде на базі Черкаського «Азоту».


Зварювальники УКР працюють над виготовленням нового дифузору для градирні цеху М-2

Так вже повелося ще з радянських часів, що ПАТ «АЗОТ» має найсильнішу школу зварювання чи не в усій області. Пояснюється це просто – на хімічному підприємстві величезна увага приділяється безпеці і якість роботи зварювальників може бути лише найвищою. До того ж, тут велика виробнича база та великий дружній колектив, привчений виховувати собі достойну зміну. Тому з 22 зварювальників управління капітальних ремонтів, 18­ мають найвищі V та VІ категорії. Решта – молоді кадри, які ще не встигли здобути таку високу кваліфікацію.

Оскільки спеціалістам УКР не звикати до виконання складних завдань, під час проведення конкурсу їм було запропоновано максимально складні зразки: зварювання під незручним кутом, труб великого діаметру тощо. До уваги бралися також знання теорії. Конкурс відбувався за двома номінаціями: ручне аргонодугове зварювання та ручне електродугове зварювання. Перше місце з «аргону» було присуджено В. Шкарбуті, друге – Ф.Слобідському, третє – О.Шепелю. Кращими в електродуговому зварюванні було визнано С.Ткачука, В. Шкарбуту та А.Капустіна, які відповідно посіли перше­третє місця.

Як зазначив начальник УКР Володимир Бандура, такий конкурс проводиться на підприємстві вперше, проте у зварювальників управління є досвід участі в подібних заходах. Так вже два роки поспіль представники Черкаського «Азоту» підтверджують свою високу кваліфікацію на щорічному Міжнародному конкурсі професійної майстерності в Одесі. Нагадаємо, що в 2011 році в ньому взяли участь 34 фахівці з 21­го підприємства чотирьох країн СНД: України, Білорусі, Литви та Росії. Були навіть учасники, які приїхали з Сибіру (м.Красноярськ). Крім практичних завдань – зварювання металевих пластин і труб, конкурсанти змагалися також у знанні теорії, нормативних положень і техніки безпеки. Наші працівники в різних номінаціях вибороли І і ІV, а торік – ІІІ і V місця. Тож, є сподівання, що і на конкурсі підприємств OSTCHEM зварювальники Черкаського «Азоту» покажуть відмінні результати.


О.М.Шепель, В.І.Шкарбута на конкурсі зварювальників. 2011 р.

Конкурс зварювальників проводиться в Одесі вже 10 років. Засновувався він як регіональний, потім набув статусу всеукраїнського, а нині вже став міжнародним. Організатор конкурсу – Спілка зварювальників України. Ювілейний десятий конкурс зварювальників відбудеться в липні­серпні 2013 року.

Наталія Бакалова, фото автора та з архіву цеху

Возврат к списку