<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

10.10.2012

ЧЕРКАСЬКЕ ПАТ «АЗОТ» ПОДАЄ ПОЗОВ В СУД НА КАНДИДАТА В НАРОДНІ ДЕПУТАТИ ВОЛОДИМИРА МАМАЛИГУ ЗА БРЕХНЮ

Черкаський «Азот» подає позов до суду проти кандидата в народні депутати по мажоритарному округу №194 Володимира Мамалиги за розповсюдження недостовірної інформації про діяльність підприємства. Про це повідомив  голова правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров на прес-конференції. Одне з найбільших підприємств Черкас хоче через суд отримати публічні вибачення  від кандидата в депутати за брехню та домогтися спростування неправдивої  інформації наклепницького характеру про підприємство, яку Володимир Мамалига розповсюдив в рамках передвиборчої агітації.



«Знаєте, для нас це справа честі. Судовий позов буде подано вже до кінця цього тижня. Це не матеріальний позов. Нам не потрібні гроші. Це питання репутації нашої компанії. Але ми хочемо змусити цю людину публічно вибачитись і опублікувати правду. Жителі Черкас мають взнати хто і як використовує брудні інформаційні технології. Він програє суд, оскільки збрехав, і згідно законодавства, він опублікує вибачення перед нами та опублікує правдиву інформацію тим же накладом і тим же форматом, яким вийшла його наклепницька стаття, – сказав Віталій Скляров.

Нагадаємо, що в інформаційному бюлетені кандидата в народні депутати України по мажоритарному округу №194 Володимира Мамалиги, який було поширено у місті Черкаси накладом 50 тисяч примірників, було опубліковано статтю  «Азот» – це життя… чи смерть…», в якій автор звинуватив  підприємство в недотриманні екологічних норм. Окрім того, автор навмисне спотворив інформацію щодо різних соціальних проектів ПАТ «АЗОТ»  (реконструкція палацу культури «Дружба народів», ремонт міських доріг та придбання тролейбусу для міста).

Віталій Скляров нагадав, що ПАТ «АЗОТ» пройшло міжнародну сертифікацію по стандартам  ISO 14000:1, що є свідоцтвом якості екологічного менеджменту.

Голова правління підприємства переконаний, що розповсюдження брехні є прямим наслідком політичної боротьби, яка розгорнулась між кандидатами у депутати на виборчому окрузі №194.

«Почесний президент ПАТ «АЗОТ» Валентина Жуковська балотується до Верховної Ради шляхом самовисування. Пан Мамалига є її опонентом, і саме тому з’являються такі статті», – пояснив «неджентльменський» вчинок  кандидата Віталій Скляров на прес-конференції.

Довідка.
ПАТ «АЗОТ», обласною та  міською владою було укладено тристоронню соціальну угоду на загальну суму 110 млн. гривень. За ці кошти передбачалося здійснення цільових проектів, а  саме: проведення капітального ремонту доріг, реконструкцію Палацу культури «Дружба народів» та прилеглої площі з фонтаном, будівництво дитячих і спортивних майданчиків. Окремо обговорювалося питання придбання нових тролейбусів.

Згідно укладених договорів про викуп земельних ділянок під промисловими об’єктами ПАТ «АЗОТ» площею 2 867 234 кв.м, до бюджету м.Черкаси за цей час було перераховано 68  699 146 гривень. Згідно пункту 2.1.9. угоди, ПАТ «АЗОТ»  здійснено фінансування та підтримку наступних заходів мерії:
•    придбання автомобіля для Дитячо-юнацької спортивної школи №2
•    проведення фестивалю джазової музики «Черкаські джазові дні-2012»
•    організацію театральної постановки «Тарас.Слова»
•    організацію і проведення фестивалю «Древляндія-2012»
•    святкування Дня міста-2012 (фестиваль «Полуниця – насолода смаку», театр живих скульптур «Джайра», авіашоу)

На реконструкцію Палацу культури «Дружба народів» та прилеглої міської площі протягом 2012 року ПАТ «АЗОТ» витратило  більше 52 млн гривень.

8 жовтня комунальне підприємство «Черкасиелектротранс» підписало акт прийому нового тролейбуса, подарованого ПАТ «АЗОТ» на День міста, спільно із представниками білоруського підприємства-виробника «Белкоммунмаш». Тролейбус у робочому стані, 8 жовтня вийшов на маршрут та перевозить черкащан.


Возврат к списку