<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

03.06.2011

Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Історія свята

Всесвітній день охорони навколишнього середовища був заснований Генеральною асамблеєю ООН в 1972 році й з тих пір відзначається всім світом щорічно. Приводом до проведення цієї всесвітньої акції стало звернення, що надійшло 11 травня 1971 року генеральному секретареві ООН. Звернення підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв'язку із забрудненням навколишнього середовища, тому «червоною ниткою» у зверненні стали слова: «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами».

В 1972 році
Стокгольмі відбулася Всесвітня конференція по захисту навколишнього середовища, на якій були присутні повноважні представники 113 держав. Учасники конференції ухвалили рішення щодо щорічного проведення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища 5 червня.

Мета свята

Всесвітній день охорони навколишнього середовища є одним з основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії.

Святкування цього Дня розраховане на те, щоб привнести людський фактор у питання охорони навколишнього середовища; дати народам світу можливість активно сприяти стійкому й справедливому розвитку; сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є громади та громадяни; а також роз'яснити корисність партнерських відносин, щоб у всіх країн і народів було більш безпечне й благополучне майбутнє.

Всесвітній день навколишнього середовища в 2011

Індія в 2011 році стане основним центром святкування Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, темою якого будуть ліси Землі (за повідомленням прес-служби Програми ООН з навколишнього середовища (UNEP).

У 2010 році цей день був присвячений збереженню біорізноманіття і пройшов під девізом "Безліч видів. Одна планета. Одне майбутнє". Основні заходи міжнародного рівня брала Руанда, а всього UNEP зареєструвала святкові акції та події в 112 країнах світу.

Тема нинішнього року, оголошеного Міжнародним роком лісів – «Ліси: Природа до ваших послуг». Індія виступила з ініціативою прийняти у себе головні святкові заходи, яку підтримали учасники сесії міністерського форуму UNEP.

Головні події 2011 пройдуть в Мумбаї і Делі. Як зазначив секретар Міністерства навколишнього середовища та лісів Індії Т. Чатерджі (T Chatterjee), святкування Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища стане першим з низки подій, запланованих перед 11-ю сесією Конференції сторін Конвенції ООН про біологічне різноманіття (CBD), яка пройде в країні в 2012 році.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища 2011 також відкрив Міжнародне десятиріччя біорізноманіття, оголошене ООН на початку року за рекомендацією учасників 10-ї сесії конференції сторін, яка пройшла в жовтні 2010 року в японській Нагої.

В
2011 р. Представництво Організації Об'єднаних Націй в Україні запросило громадські організації до партнерства у відзначенні Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, що у 2011 р. відзначається у Києві у Маріїнському парку. Свято включає у себе нагородження переможців конкурсу малюнків «Малюю планету — Малюю майбутнє!» у вигляді прес-конференції, майстер класи, екологічну виставку, концерт «Звуки природи», покази екологічних фільмів із програми кінофестивалю «ЕкоЧашка в Україні» в Голосіївському парку м. Києва.

ВАТ «Азот» також не стоїть осторонь від вирішення питань природоохоронного значення. Одним із основних напрямків роботи є збереження зелених насаджень. В минулому році спеціалізованою організацією була проведена велика робота з інвентаризації зелених насаджень, паспортизовано 6439 дерев, в тому числі фруктових -702, 2864 кущі, площа газонів складає 784521,5 м2, квітників – 1944,5 м2.

Працівники товариства люблять свою територію і прагнуть зробити її ще кращою.

Так працівники ВГРЗ кілька років тому стали ініціаторами посадки на території, що закріплена за загоном, березового гаю. Сьогодні 67 берізок милують око працівників товариства і покращують їм настрій. Весь особовий склад загону доглядає їх, як своїх дітей, а вони їм віддячують буйною кроною і затінком.

Останні роки у товаристві відновлена робота комісії з культури виробництва, яку в даний час очолює начальник ремонтно-господарського цеху Климчук М.С., секретар – Кузнєцова С.Ю. Відповідно із затвердженим графіком комісія здійснює обходи структурних підрозділів товариства, де в тому числі обстежує територію закріплену за ними. Необхідно відмітити, що колективи цехів К-5 (начальник Сімків І.П.), ВПіПК (начальник Сандецький О.Б.), ХВО (начальник Запороженко В.В.), ОПСВ (начальник Місюра О.Г.), РГ (начальник Климчук М.С.), ЦЛТ (начальник Загорулькіна С.В.), І-1 (начальник Кушилун О.М.), К-1 (начальник Савчук Л.І.), К-4 (начальник Подзивалов О.А.), РМ (начальник Петров В.Г.) бережливо відносяться до своїх територій, зелених насаджень, доглядають їх, скошують вчасно траву на газонах, обрізають дерева та кущі, що територія мала гарний вигляд.

  

Територія цеху М-9

Біля центральної прохідної

Територія цеху М-2

Територія ЦЛТ

 

Територія цеху ХВО

Територія цеху ВПіПК

  
Територія цеху К-5Територія цеху К-5


Окремо хочеться сказати за ентузіастів, які свою любов до природи, до землі перенесли на свої робочі місця та на територію структурного підрозділу.

На установці НДФ цеху ОПСВ працює машиністом насосних установок Скринський Станіслав Михайлович. З його приходом територія установки змінилася докорінно – вона розцвіла різноманіттям квітів троянд, жасмину, піонів, ірисів та інших. Кожна пора року має тут свій колір, навіть взимку тут зелено, так як ростуть різновиди хвойних дерев, туї. А так як на установці  робоча  зміна  12 годин,  то кожний працівник,  виходячи на обхід, може помилуватися і гарною альпійською гіркою, відпочити в прекрасній зеленій альтанці. Всі працівники установки підтримують Станіслава Михайловича і доглядають всі зелені насадження на своїх змінах.

  

Територія НДФ цеху ОПСВ

Територія НДФ цеху ОПСВ

З ініціативи начальника УКР Бандури В.Г. зовсім змінився фасад корпусу, де розташоване управління. Вмілі руки працівниць вентиляційного бюро управління Бугайчук Г.Є., Щербатюк В.Є., Христенко О.І., Швидкої Т.О., Бризгалової О.М., Віденко Н.В. не тільки розбили та посадили квітники, висадили квіти в горщиках, але й зробили рівневі альпійські гірки.

З таких як УКР та установка НДФ цеху ОПСВ потрібно брати приклад, тоді і працювати буде приємніше.

Шановні азотівці!

5 червня - Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті, і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому з такої прекрасної нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти його сам. Дехто відмовиться від поїздки на транспорті, хтось посадить дерево, а інший нарешті прибере сміття в своєму дворі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.

Саме від нас залежить наше майбутнє та майбутнє наших дітей!

Зоя Хорольська,
начальник ВОНС.


Возврат к списку