<-----> <----->
Пошук по сайту
Авторизація
Логін:
Пароль:
Опитування



Приватне акціонерне товариство «АЗОТ» – один з лідерів хімічної галузі України. Підприємство є основним активом холдингу OSTCHEM із просування стратегії, спрямованої на популяризацію карбамідо-аміачної суміші (КАС) в країні. В останні роки Черкаський «Азот» збільшив потужності з виробництва КАС до 1 млн тонн на рік.

На ПрАТ «АЗОТ» функціонує Інтегрована система менеджменту, яка відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Проект будівництва заводу був затверджений у 1962 році, а вже 14 березня 1965 року тут отримали першу продукцію. У квітні 2011 року ПрАТ «АЗОТ» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

OSTCHEM – хімічний холдинг України, до складу якого входять підприємства з виробництва азотних добрив: ПрАТ «АЗОТ» (м. Черкаси), ПрАТ «Рівнеазот» (м. Рівне), ПАТ «Концерн Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл.), ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.).

Грамотна логістика, дистрибуція, представлена «УкрАгро НПК» та наявність спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» дозволили холдингу OSTCHEM оптимізувати роботу підприємств, їх виробничу, маркетингову та збутову політику, а також скоротити операційні витрати й підвищити конкурентоспроможність.

Стратегічна мета холдингу OSTCHEM – бути надійним партнером з хорошою репутацією, лідером у виробництві й постачанні мінеральних добрив високої якості українським та міжнародним компаніям.

Новини

01.04.2011

Хор ветеранів акціонерного товариства«Азот» відзначив свій ювілей

У святково вбраному залі, що розміщений в «Центрі культури і здоров’я» по вулиці Калініна у Черкасах, зібралися ветерани підприємства, яких об’єднала у дружний колектив любов до пісні, чисте джерело якої бере свій початок із часів діда-прадіда, з отчого дому. Вчорашні інженери, слюсарі, апаратники, а нині - пенсіонери, відзначали десятиріччя створення ветеранського хору, історія виникнення якого була досить цікавою.  
 
… Кажуть, якщо заболіла душа – шукай для неї ліки. Таким для пенсіонерів «Азоту» стали пісенні вечори. Спочатку в них брала участь невеличка група любителів співу, які створили згодом клуб «Біла акація». З цього все починалося.

За підтримки тодішнього генерального директора Б.С.Райкова, майстри Черкаської фабрики імені Лесі Українки охоче взялися за розробку ескізів візерунків - і творчий витвір у руках справжніх майстрів ожив, заграв яскравими кольорами. Так у самодіяльних артистів з’явилися прекрасні костюми, в яких вони виступають дотепер і милують око, додають гордості, бо несуть у своєму оформленні емблему рідного підприємства «Азот». Відтоді колектив виконує дві важливі місії: зачаровує серця слухачів своїм співом, духовно збагачує, несе прекрасне в людині і підіймає в той же час авторитет підприємства на вищий рівень. Хор став гордістю ветеранської організації, гордістю Черкаського «Азоту».

За своє творче життя колектив дав сотні концертів не тільки в рідному місті, а й за його межами. 

Зростала виконавська майстерність, розширювався репертуар. Їх почали запрошувати в села Черкаської області. Перші такі виступи відбулися у Чорнобаївському районі. Потім - у Смілянському. Звучали пісні на Чернечій горі в Каневі, в селі Моринці, у Звенигородці, Умані, Кам’янці та Чигирині. Колектив піднявся на Говерлу… Проїхав маршрутом «Золотої підкови»... Його пісні слухав тисячолітній дуб у селі Буди. І скрізь, де б не побував творчий колектив – залишав про себе найсвітліші, найтепліші спогади.

Але найвідповідальнішою, як вважають самі артисти, була поїздка в Одесу на споріднене підприємство. Саме вона, по-суті, і визначила їхнє подальше життя, формат концертної програми та маршрут самодіяльного колективу, який відчув після цього впевненість у своїх силах, ще більшу потребу в духовному піднесенні. 
 
Усі зрозуміли, що можуть спробувати позмагатися хоровим співом з іншими творчими колективами, маючи таких талановитих художніх керівників, як Віктор Семенович Сергієнко та Володимир Іванович Лященко.

Можна сказати, що саме Одеса стала стартовою «площадкою» для участі у фестивалях: у Черкасах - «Диво калинове», у Яремче - «З днем народження, Яремче!» І, нарешті, міжнародний фестиваль «Поліське коло», який проходив у Чернігові. Скрізь був успіх.

У 2003 році на хор ветеранів «Азоту» звернули увагу міський та обласний відділи культури, обласна профспілка хіміків, яких вони просто зачарували своїми піснями, у душевних глибинах яких захлинаються солов’ї … За це молодий колектив заслужено отримав звання «Народний аматорський хор профспілок України ветеранів праці і війни акціонерного товариства «Азот».

У день ювілею самодіяльні артисти подарували гостям, яких запросили до себе на свято, концерт, приймали подарунки від своїх шанувальників, а потім у дружньому колі за чашкою чаю згадували хвилюючі моменти в історії становлення і розвитку творчого колективу, ділилися враженнями.

Тож хочеться побажати аматорському хору ветеранів «Азоту» творчої наснаги, здійснення планів на майбутнє . І нехай будь-які зали ваших слухачів завжди зриваються бурхливими оплесками.


Возврат к списку